Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Sport
  • /
  • Wintersport met kleine kinderen: doen of niet doen?
Wintersport met kleine kinderen foto

Wintersport met kleine kinderen: doen of niet doen?

Vraag je je af of wintersport met kleine kinderen een goed idee is? Wat mij betreft wel! Ik ging al met mijn ouders naar de sneeuw toen ik nog in de luiers zat en hetzelfde geldt voor de broers. Allebei gingen ze zo’n kleine drie maanden na de geboorte mee naar Oostenrijk. Ik deel de voors en tegens met je…

Als vanzelf gingen ze op skiles toen ze zo’n vier jaar oud waren. Eerst bestond dat vooral uit spelen, maar het jaar erna werden de eerste bochtjes gedraaid en kregen ze remmen aangeleerd. Echt, voor je het weet gaan ze met de gondel omhoog (en ja dat is best spannend voor papa en mama) en dalen ze keurig achter de skileraar aan weer af naar beneden. En een lol dat ze hebben!

Wintersport met kleine kinderen

De voors:

1. Ze hebben pret voor 10 in de skiles; een goede skischool maakt er echt een feest van.
2. Even geen tablets, telefoons, YouTube en gamen maar lekker buiten prutsen.
3. Een investering die je terugziet als ze een paar jaar later samen met jou het hele gebied door skiën.
4. Quality time in de vorm van lekker de hele dag samen buiten zijn, ’s avonds bordspelletjes spelen, enzovoort
5. Goed voor het zelfvertrouwen van de smurfjes.
6. Ze slapen als een roos want van die kou en inspanning word je best moe.

Tegen:

1. Iedere ochtend dat gehannes met al die laagjes om het nog maar niet te hebben over die vingertjes in de handschoenen wurmen.
2. Daarna in dat muffe, krappe (want iedereen moet naar skiles) skihok het gepruts met de skischoenen.
3. Het gesjouw met niet alleen je eigen ski’s en stokken maar ook die van de kids richting de skiles.
4. Er moet altijd iemand bij de kleine blijven zolang ze nog niet op skiles gaan, dus samen met je partner de hele dag skiën is verleden tijd.
5. De eerste lift pakken is er niet bij als je om 9.30 uur je spruit bij skiles moet afleveren.

Wat mij betreft wegen de voors zwaarder dan die tegens hoor. Wij zijn dan ook tot nu toe nog ieder jaar naar de wintersport gegaan. Inmiddels zijn de broers al 9 en 15 en wordt het nog steeds leuker. Grote broer skiet mij er inmiddels uit en die kleine is een dare devil dus dat zal ook niet lang meer duren. Hij kan niet wachten tot hij niet meer op skiles hoeft van ons want hij gaat veel en veel liever met ons mee. 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie