Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

redenen om niet te sporten

10 Geniale redenen om niet te sporten

Ja je leest het goed; redenen om NIET te sporten. Hoewel ik tegenwoordig geen enkele reden meer zie om niet te gaan, heb ik ook een hele tijd keurig mijn snor weten te drukken als het op consequent sporten aankwam. Dus laat me je helpen met een lekker lijstje excuses waar je je heerlijk achter kunt verschuilen ūüėČ

Als ik tegenwoordig al eens niet ga, is dat vanwege een lijf dat niet meewerkt (denk snotverkouden, migraine, een blessure…) of omdat ik hoe graag ik ook wil, het niet rond krijg in de drukke agenda. Maar dan heb ik het echt over uitzonderingen. Ik sport sowieso minimaal twee keer per week buiten de deur, plan thuis meestal nog een extra workout in, ga altijd op de fiets naar het werk (tenzij het stortregent bij vertrek), loop veel en neem zo vaak mogelijk de trap. En weet je wat het fijnste is: van dat sporten krijg ik alleen maar meer energie en ben ik over het algemeen sterker. Fijn!

10x Redenen om niet te sporten

1. Ik heb gewoon zó geen zin. Ik ga morgen wel. Echt waar.

2. Ik ben echt veel te moe, dat wordt helemaal niks. (Hé hallo Netflix en bank tot diep in de nacht!)

3. Ik heb vandaag de trap genomen op het werk. Dat telt toch ook. Ik heb genoeg bewogen hoor vandaag.

4. Ik wil echt wel hoor, maar ja, kan niet hè: ongesteld. Tampons?  Neeeee, daar begin ik niet aan.

5. Ik moet gewoon eerst een beetje basisconditie opdoen voordat ik meega naar de sportschool. Anders wordt het toch niks. (En hoe je die basisconditie opdoet laat je in het midden.)

6. Ik heb echt van alles geprobeerd, maar ik vind sport gewoon echt niet leuk. Kan toch?

7. Sporten is helemaal niet goed voor je. Kijk naar al die blessures die je op kunt lopen. Nee hoor, mij niet gezien.

8. Tsja, ik wil echt heel graag maar ik ben zooooo onwijs druk. Ik zou echt niet weten wanneer ik dat moet doen. (Ploft op bank met Netflix en chips.)

9. Nee maar echt, ik ben in principe hartstikke sportief. Moet alleen nog even sportkleding en -schoenen kopen.

10. Ik hoef niet af te vallen joh, dus dan is al dat drukke gesport eigenlijk gewoon zonde van mijn tijd toch?

Nu ben ik benieuwd; welke excuses heb jij al eens gebruikt? En  heb je nog meer redenen om niet te sporten, dan hoor ik het graag. Maar nog liever zie ik dat je gewoon tijd gaat maken voor het sporten. Geloof me, je voelt je zoveel beter. Go go go!

BewarenBewaren

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

One Comment

Geef een reactie