Pas geleden werd deze variatie op de wortelsalade in mijn keuken geboren: wortel bleekselderij salade. En ook dit recept is weer een blijvertje. Perfect voor warme dagen, bij de BBQ, als lunch (to go), bijgerecht of op welke manier dan ook. Uiteraard deel ik het recept hieronder met je zodat je gelijk aan de slag kunt 😉
Welke wortelsalade ik bedoel? Deze >> En als je dan toch aan het kijken bent, check dan ook gelijk even de bleekselderijsalade >>
Ingrediënten van deze wortel bleekselderij salade:
150 gram wortel, julienne gesneden
6 stelen bleekselderij
2 appels
2 bosuitjes (of 1/2 sjalotje gesnipperd)
klein handje rozijnen
2 eetlepels mayonaise
1 theelepel mierikswortel
sap van een halve citroen
1 theelepel gembersiroop
peper
zout
Bereiding van deze wortelsalade:
1. Ik gebruik altijd een zakje kant-en-klaar julienne gesneden wortel. Staat de salade ook snel op tafel. Maar zelf snijden kan natuurlijk ook.
2. Schil de appels (ik gebruik meestal Elstar), verwijder de klokhuizen, snijd in kleine blokjes en doe in een schaal.
3. Snijd de stengels bleekselderij in dunne boogjes en doe bij de appel.
4. Maak de bosuitjes schoon, snijd in dunne ringetjes en doe ook in de schaal.
5. Voeg de rozijnen en wortel toe en schep even om.
5. Meng in een kommetje de mayonaise, mierikswortel, gembersiroop en het citroensap door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
6. Schep de dressing bij de wortel bleekselderij salade en meng goed door elkaar.
7. Het is het lekkerst als je de salade even laat staan, zodat de smaken kunnen mengen. En dan kun je aan tafel!
Dat ik een liefde voor salades heb, mag wel duidelijk zijn zo langzamerhand. En dat betekent dus ook dat ik het graag hoor als je zelf een lekker recept hebt.