Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Wat eten we vandaag? 6x klaar in 20 minuten
Wat eten we vandaag 6x klaar in 20 minuten uitgelicht

Wat eten we vandaag? 6x klaar in 20 minuten

“Wat eten we vandaag?” is een vraag die we (vooral moeders lijkt het) dagelijks meerdere malen te horen krijgen. Hier thuis in ieder geval wel. Ik gebruik inmiddels zelfs de hashtag #watetenwevandaag op de socials om een fotootje van de maaltijd mee te delen, als er weer eens iets lekkers op mijn bord ligt. Hoe leuk is het dan dat Jumbo er een speciale pagina op de website voor heeft ingericht; ‘Wat eten we’.

Ik nam een kijkje en dat je ook op drukke doordeweekse dagen snel iets lekkers op tafel kunt zetten, blijkt wel weer uit de recepten die ik daar voor je bij elkaar zocht. Het zijn er zes zodat je een hele week vooruit kunt en er toch een dag overblijft om lekker in de ‘go with the flow’ modus te bedenken wat je gaat eten. Zaterdag brooddag? Of zondag patatdag? Je komt er vast wel uit 😉

Wat eten we vandaag: 6x klaar in 20 minuten

1. Snelle noedelsoep
Snel en gezond is van toepassing op dit recept. Heb je iets meer tijd? Ga dan niet voor een voorgesneden groentemix maar snijd champignons en courgette in plakjes, gebruik sugar snaps en lekker veel taugé. Paksoi en/of paprika in reepjes is ook lekker. En nog een laatste tip: als de kommetjes gevuld zijn: nog wat gebakken uitjes erover strooien!

2. Tagliatelle met gerookte zalm
Deze pasta gaat er bij de broers denk ik wel in. Hoewel, kleine broer vist er waarschijnlijk de asperges uit. Als dat bij jou thuis ook het geval gaat zijn, vervang de asperges dan door haricots verts. Ook heerlijk. En als die tuinbonen problemen opleveren bij de kleine snuiters; doperwten zijn een prima alternatief. Niet die uit een potje, maar wel die uit de diepvries.

3. Andijviestamppot met appel en honingcashews
Dit lijkt me dus echt een heerlijke stamppot dat ik binnenkort zeker een keer ga maken. Ik zou nog wel wat geraspte oude kaas aan de aardappelstamp toevoegen. Dit is trouwens een vegetarisch recept. Liever toch een stukje vlees erbij? Lekker balletje gehakt of rookworst combineren prima.

4. Peterselie-linzensalade met tomaatjes en geitenkaas
Dit recept is niet alleen geschikt voor de avondmaaltijd, maar zeker ook als lunch. Je kunt eventueel nog wat uitgebakken spekreepjes toevoegen. Of een friszure appel in dunne schijfjes. En als je het lekker vindt, kun je de linzen natuurlijk ook eerst even verwarmen voor een lauwwarme maaltijdsalade.

5. Spaans vispannetje
Een lekker vispotje op z’n tijd fietst er altijd wel in. Ik zou zelf de mosselen vervangen door garnalen. Er is niet veel dat ik niet lust maar mosselen? Nee danku. En nog een lekker smeerseltje voor het broodje erbij, tapenade of een kruidenkaasje bijvoorbeeld. Smullen toch?

6. Roti ayam kecap van Lonny
Dit recept telt acht ingrediënten en ziet er wat mij betreft uit als een echt portie comfort food. Lekker voor de vrijdag om het weekend mee te beginnen bijvoorbeeld. Als je nog wat tijd over hebt, kun je natuurlijk net even wat meer werk maken van de salade. Of serveer er nog wat atjar bij.

Mijn favoriet van deze zes recepten die in 20 minuten op tafel staan? Lastig kiezen want ik koos ze natuurlijk alle zes uit omdat ze me lekker lijken, maar ok, als ik echt moet kiezen: de andijviestamppot. En jij, wat is jouw favoriet?

 

(Dit artikel komt voort uit een samenwerking.)

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een reactie