Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Volkoren noodles met kipgehakt, mango en groenten
Volkoren noodles met kipgehakt, mango en groenten foto

Volkoren noodles met kipgehakt, mango en groenten

O jongens, ik heb toch weer een lekker recept voor jullie! Wat mij betreft echt een bordje comfort food. Dat ook nog eens snel op tafel staat en voedzaam is. Hou ik van, net als het subtiel zoet/zuur dat aanwezig is in dit recept voor volkoren noodles met kipgehakt, mango en groenten.

Ik gebruik in dit recept volkoren noodles die alleen maar een paar minuten hoeven te worden geweld in kokendheet water. Ideaal echt! Zeker na een dag werken waarop je misschien geen zin hebt ik al te veel gedoe maar wel goed wil eten.

Dit heb je nodig voor 4-5 personen:

250 gram volkoren noodles
600 gram kipgehakt
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook
1 stronk paksoi, in boogjes gesneden
250 gram taugé
1 mango, in blokjes
0,5 theelepel sambal
4 eetlepels sweet chilisaus
peper en zout
olijfolie

Zo maak je deze volkoren noodles met kipgehakt, mango en groenten:

1. Verhit wat olie in een hapjespan of wok en fruit hierin de ui even tot deze begint te kleuren.

2. Voeg dan het kipgehakt toe, knijp het teentje knoflook fijn boven de pan, voeg de sambal toe en breng op smaak peper en zout.

3. Bak het geheel terwijl je blijft omscheppen tot het kipgehakt gaar is.

4. Bereid ondertussen de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5. Voeg nu de paksoi en taugé toe aan het kipgehakt en bak een paar minuten mee.

6. Voeg tot slot de blokjes mango toe en de sweet chilisaus en warm nog even door.

7. Schep de volkoren noodles bij het kip-/groentenmengsel, hussel door elkaar en verdeel over de borden.

Heerlijk met op tafel nog een frisse atjar of komkommersalade, wat kroepoek en gebakken uitjes. Enjoy! Ben je dol op noodles? Check dan ook deze recepten eens >>

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

One Comment

Geef een reactie