Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Volkoren macaroni met chorizo en groenten
Volkoren macaroni met chorizo en groenten foto

Volkoren macaroni met chorizo en groenten

Deze volkoren macaroni met chorizo en groenten is het resultaat van een improvisatiemaaltijd. We zouden eigenlijk frittata eten namelijk, maar toen de man en ik in de middag thuiskwamen bleek dat de broers hadden geluncht met eieren. Ok… even denken… Met de groenten die in de frittata zouden gaan, chorizo, een paar lepels Boursin Cuisine en volkoren pasta maakte ik vervolgens toch iets lekkers. Want deze gaat zeker op herhaling hoor! 

Heb je geen chorizo in huis maar wel salami, ham of misschien wil kip? Kan allemaal net zo goed. Hoewel ze natuurlijk wel ieder voor een andere smaak zorgen. Wat ik bedoel te zeggen; improviseren kun je leren! Als je zorgt dat je altijd wat basics in huis hebt zoals pasta, uien, tomaten in blik, sugo of tomatenpuree dan kun je vaak een prima maaltijd in elkaar draaien met groenten uit je koelkast en wat restjes vlees of worst.

Dit heb je nodig:

225 gram chorizo, in stukjes
1 rode ui, gesnipperd
1 gele paprika, in stukjes
1 rode paprika, in stukjes
1 courgette, in stukjes
2 tomaten
2 eetlepels Boursin Cuisine
300 gram volkoren macaroni
peper en zout

Zo maak je deze volkoren macaroni met chorizo en groenten:

1. Verhit een hapjespan en bak hierin de chorizo een minuut of vijf.

2. Voeg dan de ui, paprika en courgette toe en bak het geheel nog een minuut of 10.

3. Kook ondertussen de volkoren macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes.

5. Giet de macaroni af en voeg toe aan het chorizo-groentemengsel in de hapjespan.

6. Schep de Boursin Cuisine en de stukjes tomaat erdoor en breng het geheel op smaak met peper.

Houd je wel van een lekker bordje pasta vol met groenten en smaak? Dan weet ik zeker dat je dit recept kunt waarderen. Meer pastarecepten vind je hier >>

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

One Comment

Geef een reactie