Deze volkoren macaroni met chorizo en groenten is het resultaat van een improvisatiemaaltijd. We zouden eigenlijk frittata eten namelijk, maar toen de man en ik in de middag thuiskwamen bleek dat de broers hadden geluncht met eieren. Ok… even denken… Met de groenten die in de frittata zouden gaan, chorizo, een paar lepels Boursin Cuisine en volkoren pasta maakte ik vervolgens toch iets lekkers. Want deze gaat zeker op herhaling hoor!
Heb je geen chorizo in huis maar wel salami, ham of misschien wil kip? Kan allemaal net zo goed. Hoewel ze natuurlijk wel ieder voor een andere smaak zorgen. Wat ik bedoel te zeggen; improviseren kun je leren! Als je zorgt dat je altijd wat basics in huis hebt zoals pasta, uien, tomaten in blik, sugo of tomatenpuree dan kun je vaak een prima maaltijd in elkaar draaien met groenten uit je koelkast en wat restjes vlees of worst.
Dit heb je nodig:
225 gram chorizo, in stukjes
1 rode ui, gesnipperd
1 gele paprika, in stukjes
1 rode paprika, in stukjes
1 courgette, in stukjes
2 tomaten
2 eetlepels Boursin Cuisine
300 gram volkoren macaroni
peper en zout
Zo maak je deze volkoren macaroni met chorizo en groenten:
1. Verhit een hapjespan en bak hierin de chorizo een minuut of vijf.
2. Voeg dan de ui, paprika en courgette toe en bak het geheel nog een minuut of 10.
3. Kook ondertussen de volkoren macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes.
5. Giet de macaroni af en voeg toe aan het chorizo-groentemengsel in de hapjespan.
6. Schep de Boursin Cuisine en de stukjes tomaat erdoor en breng het geheel op smaak met peper.
Houd je wel van een lekker bordje pasta vol met groenten en smaak? Dan weet ik zeker dat je dit recept kunt waarderen. Meer pastarecepten vind je hier >>
One Comment
Pingback:
7 april 2023 at 10:11