Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

vissoep met chorizo foto

Vissoep met chorizo

Regelmatig maak ik een pan Jambalaya (mocht je het recept nog niet geprobeerd hebben: doen!). Een heerlijk recept dat we allemaal waarderen en ook nog eens handig is op dagen dat er in etappes gegeten wordt. Met dat gloednieuwe schooljaar en sportseizoen dat net begonnen is, geen overbodige luxe. Deze vissoep met chorizo doet denken aan Jambalaya maar dan toch weer net even anders. 

Hoewel het ‘vissoep’ heet is het een twijfelgevalletje hoor. Door de risottorijst wordt de soep namelijk een stevige massa. Dat is niet alleen heel lekker, maar daardoor ook voedzaam. En het recept past ook nog eens prima in de categorie comfort food.

Ingrediënten voor deze vissoep met chorizo:

3 blokjes visbouillon
1 chorizo worst, in halve plakjes
1 ui, gehakt
1 rode paprika, gehakt
2 grote tomaten, gehakt
400 gram witvisfilet, in grove stukken
2 tenen knoflook, gehakt
400 gram risottorijst
1 theelepel gerookt paprikapoeder
300 gram (wok)garnalen
2 laurierblaadjes
een paar eetlepels bladpeterselie (grof gehakt)
olijfolie
zout en peper

Zo maak je het klaar:

1. Maak de visbouillon met twee liter kokend water en de bouillonblokjes.

2. Bak de vis en de garnalen rondom in twee eetlepels olijfolie tot ze kleuren, leg op een schaal en bestrooi met peper en zout.

3. Bak de chorizo, paprika, ui en knoflook 10 minuten in nog eens 1 eetlepel olijfolie.

4. Voeg de stukjes tomaat en de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.

5. Roer er de risottorijst, het paprikapoeder, de laurierblaadjes en peper en zout door.

6. Laat dit op laag vuur zo’n 20 minuten pruttelen tot de rijst beetgaar is, roer af en toe om. Giet nog wat bouillon erbij als het niet vochtig genoeg is.

7. Voed dan de vis en garnalen toe aan de ‘soep’ en laat nog 5-10 minuten rustig meesudderen.

8. Dien op in diepe borden en garneer met de grof gehakte peterselie.

Dit recept voor vissoep met chorizo kwam ik tegen in het boek ‘Zonder fratsen’ van Anita Witzier. Een heerlijk boek. Door de manier waarop het is geschreven, hoor je de stem van Anita er vanzelf bij. 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord