Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Holiday food #5: verkoelende ijsjes maken
verkoelende ijsjes recepten

Holiday food #5: verkoelende ijsjes maken

“Ice, ice baby…” Wat een warmte hebben we al voorbij zien komen hè deze zomer. Op die (voor mij te) hete dagen is ieder minimale beetje verkoeling welkom. In de vorm van airco, een verfrissende douche maar vooral natuurlijk in de vorm van lekkere verkoelende ijsjes! 

Altijd fijn om een voorraadje in de vriezer te hebben liggen zo kant-en-klaar uit de supermarkt. Maar ook leuk om zelf aan de slag te gaan en ijs te maken. Als je eters krijgt maak je vast en zeker indruk met een van de volgende recepten die ik voor je bij elkaar zocht.

Heb je in de serie ‘Holiday Food’ ook al de snacks voor onderweg, makkelijke camping recepten, zomerse drankjes en zomerse food boeken gezien? 

6x verkoelende ijsjes

1. Tony en ik zijn goede vrienden. Zeker als het gaat over salted karamel. Dit recept van Kabouteruin voor Tony’s Chocolonely karamel-zeezout ijs vind ik dan ook sowieso een succes. Wat jij?

2. Op warme zomerdagen is hete koffie misschien niet altijd even fijn. Maar je koffie helemaal missen is het dan ook weer niet helemaal? Oplossing: maak deze koffie ijslollies.

3. Weet niet hoe dat voor jou is, maar ik kan stroopwafels dus heel moeilijk weigeren als iemand ze me voorhoudt. Althans, wel de versie met roomboter dan. Dit recept voor stroopwafel ijs combineert het beste van twee werelden: koekjes en ijs. Jammie!

4. Als je echt wilt uitpakken, bijvoorbeeld omdat je visite krijgt die komt barbecuen, dan is dit een toppertje: rozenparfait met frambozen en pistache. Het ziet er niet alleen lekker maar ook prachtig uit toch?

5. Zei iemand kokos? Waar! Ik ben dus echt dol op kokos in alle vormen. Hou gewoon van die smaak die met van alles en nog wat goed combineert. Dit Curaçaose kokosijs van Culinea gaat dus hoe dan ook op de te-maken-lijst.

6. En tot slot een ijsje op een stokje in de vorm van deze frisse bramen-yoghurt ijsjes. Nog leuker als je de bramen zelf hebt geplukt maar uit de supermarkt volstaat ook prima natuurlijk.

En, ga jij aan de slag en zelf ijs maken? En welke van deze verkoelende ijsjes worden het dan? Ik ben benieuwd…

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

2 Comments

Geef een antwoord