Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Udon noodles met kip, taugé en kokosmelk
udon noodles

Udon noodles met kip, taugé en kokosmelk

Wie zegt dat er te weinig tijd is om lekker te koken, heeft dit recept voor udon noodles met kip, taugé en kokosmelk nog niet geprobeerd. Staat echt onwijs snel op tafel en is super smakelijk dus check snel het recept voor de drukke dagen die we allemaal wel kennen. 

Wij hadden er nog een frisse komkommersalade bij en hebben heerlijk gegeten. Snijd twee komkommers over de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten met een lepel en snijd de komkommer dan in plakjes. Meng in een kom 3 eetlepels appelcider of witte wijnazijn met 1 eetlepel suiker en een klein snufje zout en doe de komkommerplakjes erbij. Even omscheppen en klaar. De salade wordt lekkerder als hij even staat dus ik maak ‘m altijd voor ik de rest van de maaltijd bereid.

Ingrediënten:

600 gram kippendijfilet, in stukjes
200 gram taugé
200 ml kokosmelk
350 gram udon noodles
1 eetlepel garam masala
2 lente-uitjes, in ringetjes
zout
olijfolie

Zo maak je deze udon noodles met kip, taugé en kokosmelk:

1. Breng water aan de kook en bereid de udon noodles volgens den aanwijzingen op de verpakking.

2. Verhit ondertussen wat olie in een wok of hapjespan en bak hierin de stukjes kippendijfilet samen met de garam masala en zout naar smaak goudbruin.

3. Voeg dan de kokosmelk toe en laat zo’n 5 minuten pruttelen zodat de kip verder kan garen.

4. Voeg dan de taugé toe en laat even meewarmen.

5. Giet ondertussen de noodles af en voeg ze toe aan het kip-kokosmelk mengsel.

6. Schep nog even om en verdeel dan over de borden.

7. Bestrooi met de lente-ui en eventueel wat gebakken uitjes.

Dit recept is ook goed geschikt voor dagen dat er in etappes gegeten wordt trouwens. En heb je iets meer tijd of gewoon trek in meer groenten; voeg gerust courgette of paprika toe aan het recept. 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord