Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Triple cheese tosti’s uit de oven
triple cheese tosti's recept

Triple cheese tosti’s uit de oven

Voor de gewone doordeweekse tosti gebruiken wij meestal een contactgril en brood dat op dat moment in huis is. Plakje kaas ertussen, ham als het er is en anders niet. Meestal nog een scheutje curry erbij en klaar is de tosti-lunch. Laatst maakte ik op een zaterdagavond deze triple cheese tosti’s en die waren echt super lekker! 

Het brood blijft lekker bros doordat het niet in elkaar gedrukt wordt door een tosti-apparaat en de riante aanwezigheid van kaas maakt dit echt tot een traktatie. De mannen hier thuis vonden ze in ieder geval erg lekker. Zet er nog een lekkere salade bij op tafel en je hebt een prima maaltijd. Heerlijk voor het weekend of wanneer je dringend behoefte hebt aan comfort food.

Ingrediënten voor 4 tosti’s:

8 sneetjes wit casinobrood
4 plakken belegen kaas
4 plakken ham
2 eetlepels Philadelphia roomkaas, naturel
100 gram Emmentaler, grof geraspt
1 eetlepel mosterd

Zo maak je de triple cheese tosti’s:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Leg vier sneetjes brood op de bakplaat en bestrijk dun met de mosterd.

3. Beleg ieder sneetje met een plak belegen kaas en een plak ham.

4. Besmeer de boterhammen die over zijn met de roomkaas en leg deze met de besmeerde kant naar bovenop.

5. Bestrooi nu met de geraspte Emmentaler en schuif dan de bakplaat in de oven.

6. Het duurt ongeveer 10 minuten tot de kaas in het midden gesmolten is en de kaas bovenop goudgeel kleurt.

Voor een avondje comfort food met vrienden en/of familie kun je deze triple cheese tosti’s trouwens heel goed combineren met Flammkuchen. Terwijl je de tosti’s opeet bakt de Flammkuchen gaar (of andersom). 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een antwoord