Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Tortillataart met paprika, ui en cheddar
tortillataart recept

Tortillataart met paprika, ui en cheddar

Soms heb je gewoon behoefte aan comfort food. Dit recept voor een heerlijke tortillataart voldoet zeker! Perfect dus om het weekend mee te beginnen bijvoorbeeld. Eventueel nog een frisse salade ernaast en ik weet zeker dat je niemand hoort klagen aan tafel.

Ik gebruik eigenlijk altijd volkoren tortilla’s. Voor wraps, fajita’s of wat dan ook omdat ze lekker voedzaam zijn. Maar je kunt in principe natuurlijk iedere soort tortilla gebruiken. Hetzelfde geldt voor de Cheddar; als je er niet van houdt kun je dit ook vervangen met een andere geraspte kaas die je wel lekker vindt.

Ingrediënten voor deze tortillataart:

8 volkoren tortilla’s (Santa Maria)
400 gram kippendijfilet, in reepjes
1 rode paprika, in reepjes
1 gele paprika, in reepjes
1 grote ui, gesnipperd
1 teentje knoflook
2 handjes naturel tortillachips
100 gram Cheddar
2 theelepels tomatenpuree
2 theelepels paprikapoeder
olijfolie
peper en zout

Zo maak je de toritallataart:

1. Bekleed een ovenschaal met de wraps: leg in het midden op de bodem een wrap en leg vervolgens met de klok mee de wraps eromheen. druk de wraps goed in de hoeken en tegen de wand van de ovenschaal.

2. Verhit wat olie in een hapjespan en fruit de ui met de knoflook aan.

3. Voeg nu de reepjes kippendijfilet toe, bak rondom bruin en breng op smaak met peper en zout.

4. Voeg vervolgens de reepjes paprika toe en bak deze mee tot ze zachter worden.

5. Tot slot voeg je de tomatenpuree toe, gevolgd door paprikapoeder en roer goed door elkaar.

6. Verwarm de oven voor op 190 graden en rasp de Cheddar.

7.  Leg op de bodem van de ovenschaal (op de wraps) een laagje geraspte Cheddar (ongeveer 1/3).

8. Schep het kip/paprikamengsel erop gevolgd door nog wat geraspte kaas (ongeveer 1/3).

9. Verkruimel grof de tortillachips erboven en sluit de ovenschotel met de flappen van de wraps.

10. Verdeel hier het laatste beetje Cheddar overheen.

11. Bak de tortillataart in 20 minuten goudbruin en zet op tafel.

Lekker dit! Zeker als je er ook nog homemade guacamole bij maakt of een lekkere knoflooksaus of salsa. 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie