Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Surf and turf met kokosrijst en snijboontjes
surf and turf recept

Surf and turf met kokosrijst en snijboontjes

Een surf and turf bestaat normaal gesproken uit een combinatie van rundvlees en zeevruchten maar ik vond kip en garnalen ook een prima setje. Ze gaan tenslotte ook wel samen in de paella. Samen met de kokosrijst en snijboontjes is dit een heerlijke maaltijd die je ook doordeweeks vlot op tafel hebt staan. 

Surf and turf or surf ‘n’ turf is a main course combining seafood and red meat. The seafood used may be lobster, prawns, or shrimp, which may be steamed, grilled or breaded and fried. When served with lobster, the lobster tail or a whole lobster may be served with the dish. The meat is typically beef steak, although others may be used. One standard combination is lobster tail and filet mignon. (Bron: Wikipedia.com)

Ingrediënten voor deze surf and turf:

500 gram garnalen (gepeld)
300 gram kipreepjes
1 blik kokosmelk (400 ml)
1 pak basmatirijst
400 gram snijbonen (in dunne reepjes)
1 eetlepel maizena
olie
Voor de marinade:
eetlepel sojasaus
3 eetlepels soja oestersaus
1 eetlepel honing
2 cm verse gember (geschild, geraspt)
teentje knoflook (geperst)
100 milliliter sinaasappelsap
snufje cayennepeper
1 eetlepel olie

Zo maak je het:

1. Meng alle ingrediënten voor de marinade door elkaar en verdeel vervolgens over twee kommen.

2. In de ene kom meng je de garnalen met de marinade en in de andere kom de kipreepjes met de marinade. Zet deze minimaal een uur, afgedekt, in de koelkast.

3. Breng de kokosmelk en 1 liter water aan de kook, voeg de rijst toe en bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4. Kook de snijboontjes in circa 8 minuten gaar.

5. Verhit ondertussen in een hapjespan of een wok wat olie en bak hierin op een hoge stand de kip met de marinade circa 5 minuten.

6. Voeg dan de garnalen en marinade toe en bak mee tot de garnalen gaar zijn en draai het vuur lager.

7. Meng in een kommetje de eetlepel maizena met een klein scheutje water tot een papje en roer dit door het kip/garnalen-mengsel zodat de saus indikt.

8. Serveer de surf and turf met de rijst en snijboontjes.

Dit is zeker weten een blijvertje die regelmatig op herhaling gaat bij ons thuis. Laat je het me weten als jij het recept ook hebt geprobeerd?

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een reactie