Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

lactosevrij taartje foto

Supersnel lactosevrij taartje

Easy does it! Je hebt echt in no time een lactosevrij taartje op tafel staan met dit recept: een beetje van jezelf en een beetje van Jos Poell. De taartbodem vond ik in de kerst Foodybox die laatst werd gebracht, net als de rode bessen. Ik combineerde ze met rijstpudding en wat pure chocolade en we hadden een happy camper hier in huis hoor. 

Kleine broer had als baby al een melk/lactose allergie maar groeide daar langzaam maar zeker overheen. Het ging een paar jaar prima eigenlijk. Tot hij een tijdje terug een buikvirus had. Dat bleek een trigger te zijn voor een lactose intolerantie/allergie. Hij krijgt buikpijn en wordt misselijk en vermijd daarom nu alles waar lactose in aanwezig is. Omgaan met allergieën zijn we gewend hier thuis; grote broer heeft een (anafylactische) pinda-allergie. Het is af en toe echt even puzzelen qua wat te eten en dit soort receptjes zijn dan superfijn. Mocht je dit herkennen, dan word jij wellicht ook blij van dit makkelijke lactosevrije taartrecept.

Dit heb je nodig:

1 taartbodem (Jos Poell)
200 ml kokosmelk
40 gram dessert-/paprijst
snufje zout
2 eetlepels suiker
300 gram rode bessen (The Berry Brothers)
extra pure chocolade (zonder melk of lactose)
poedersuiker

Zo maak je een supersnel lactosevrij taartje:

1. Doe de kokosmelk samen met de rijst en een klein snufje zout in een pannetje aan de kook en laat vervolgens 20 minuten heel zachtjes pruttelen met de deksel op de pan. Zet daarna even weg om af te koelen.

2. Was de rode bessen en ris ze met behulp van een vork. Laat ze drogen op wat keukenrol.

3. Meng de suiker door de licht afgekoelde rijstpudding en verdeel deze over de taartbodem.

4. Verdeel de rode bessen over de rijst en duw er lichtjes in.

5. Rasp nu met een grove rasp wat extra pure chocolade naar smaak over het taartje.

6. Bestrooi vlak voor serveren met wat poedersuiker voor een mooi effect.

Gaat het taartje niet in een keer op? Dek het af met wat folie, zet het in de koelkast en de volgende dag kun je er ook nog van smullen. 

 

(Dit blog bevat productlinks naar producten die ik gekregen heb om te proberen.)

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie