Maaltijdsalade-recepten kun je nooit genoeg hebben. Vandaag kun je er weer een toevoegen aan je lijstje: salade met warmgerookte zalm, bietjes en parelcouscous. Snel klaar en heerlijk! Dat zijn de recepten waar je blij van wordt toch?
Mocht je niet zo fan zijn van warmgerookte zalm, dan kun je ook kiezen voor een alternatief zoals gerookte kipreepjes of gegrilde kipreepjes. Net wat je lekkerder vindt. Je kunt er zelfs voor kiezen om geen vis of vlees toe te voegen en te kiezen voor zachte geitenkaas die je over de salade kruimelt. Ook lekker! Voor een vleugje extra frisheid kun je ook nog granaatappelpitjes toevoegen.
Dit heb je nodig voor 4 personen:
200 gram parelcouscous
350 gram warmgerookte zalm
1 bosje radijs, gewassen en in dunne schijfjes
400 gram rode bietjes, in blokjes
1 appel, in dunne schijfjes
85 gram veldsla
0,5 rode ui, in dunne halve ringen
2 eetlepels rode wijnazijn
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel agavesiroop
peper en zout
Zo maak je deze salade met warmgerookte zalm:
1. Bereid de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en spoel even met koud water.
2. Doe de radijs, bietjes, appel, rode ui, veldsla en afgekoelde parelcouscous in een ruime schaal.
3. Meng in een kommetje de rode wijnazijn, agavesiroop en olijfolie door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
4. Doe de dressing bij de ingrediënten in de schaal en meng alles goed door elkaar.
5. Verdeel nu de warmgerookte zalm in stukjes over de salade.
Ik hoop dat het smaakt! Mocht je meer recepten zoeken met parelcouscous, die vind je hier >>