Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Salade met meloen, serranoham en geitenkaas
Salade met meloen, serranoham en geitenkaas foto

Salade met meloen, serranoham en geitenkaas

Deze salade met meloen, serranoham en geitenkaas is multi-inzetbaar: als maaltijdsalade (met een broodje), voor de lunch of avondmaaltijd, als bijgerecht of als voorgerecht. Wij aten ‘m laatst doordeweeks met goddelijke bavette van de barbecue en een broodje met kruidenkaas. Smullen!

Heerlijk hè, dat het steeds vaker lekker weer is en we daardoor ook lekker buiten kunnen eten. Ik houd ervan. Zeker in de nieuwe tuin, waar het zeer aangenaam vertoeven is. Ondanks het feit dat alle Corona-maatregelen best pittig zijn, vermaken we ons thuis prima. Het zorgt ook voor meer tijd en aandacht voor een lekkere maaltijd. En dan ontstaat er dus ook weer een nieuwe salade-recept.

Ingrediënten:

75 gram rucola
1 rijpe galia- of cantaloupemeloen
75 gram serranoham
50 gram zachte geitenkaas
3 eetlepels balsamicoazijn
1 eetlepel olijfolie
zwarte peper
zwarte peper

Zo maak je deze salade met meloen, serranoham en geitenkaas:

1. Leg de rucola in een wijde schaal.

2. Snijd het vruchtvlees van de meloen in stukjes en verdeel over de rucola.

3. Scheur de serranoham in stukje en verdeel over de salade.

4. Verkruimel de geitenkaas boven de salade.

5. Meng in een kommetje de balsamicoazijn, olijfolie en wat peper en zout en besprenkel de salade met de dressing.

Ga jij deze salade met meloen, serranoham en geitenkaas binnenkort maken? Kijk voor nog meer lekkere salade recepten dan vooral ook even hier >>

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie