Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Rijst met boontjes, gehakt en taugé
Rijst met boontjes, gehakt en taugé foto

Rijst met boontjes, gehakt en taugé

Ben je een rijstliefhebber? Dan is dit recept voor rijst met boontjes, gehakt en taugé de moeite waard om eens te maken. Lekker, gezond en voedzaam! Je hoeft er ook niet heel lang voor in de keuken te staan of idioot veel te snijden, dus perfect voor een doordeweekse dag. 

Ik kies waar het kan graag voor zilvervliesrijst omdat je daar qua voedzaamheid meer aan hebt dan witte rijst. Je kunt uiteraard kiezen voor de rijst die je het lekkerst vindt. Pandanrijst vind ik zelf ook een fijne! Mocht je geen rijst in huizen hebben, maar wel noodles dan kun je dat ook nog gebruiken als alternatief. Kortom, kijk vooral waar je zelf zin in hebt.

Dit heb je nodig voor 4-5 personen:

500 gram rundergehakt
400 gram zilvervliesrijst
500 gram haricots verts
250 taugé
2 teentjes knoflook
3 eetlepels ketjap
1 eetlepel sweet chilisaus
sambal naar smaak
peper en zout
gebakken uitjes
olijfolie
peper en zout

Zo maak je deze rijst met boontjes, gehakt en taugé:

1. Bereid de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Halveer ondertussen de haricots verts, kook ze in 4 minuten beetgaar, giet af en zet weg.

3. Verhit een klein scheutje olijfolie in een hapjespan en bak hierin het gehakt rul.

4. Pers de teentjes knoflook uit boven de pan, voeg de ketjap toe, roer om en bak  nog even mee.

5. Voeg dan de taugé, boontjes, sweet chilisaus en sambal naar smaak toe en bak nog even terwijl je alles goed omschept.

6. Proef of er nog wat peper en/of zout nodig is.

7. Verdeel rijst en het gehakt-groentemengsel over de borden en bestrooi met wat gebakken uitjes.

Lekker met eventueel nog wat kroepoek en atjar op tafel. Eet smakelijk! Hier vind je nog meer rijst recepten >>

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie