Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Recept voor een rijk gevuld vispotje
Recept voor een rijk gevuld vispotje foto

Recept voor een rijk gevuld vispotje

Als je van vis houdt, dan is dit recept voor een rijk gevuld vispotje ook iets voor jou. Wij hebben ervan gesmuld in ieder geval. Lekker toch, zo’n bordje comfort food vol met heerlijke zalm, kabeljauw en garnalen. 

Mocht je niet zo van paprika houden, kun je ook kiezen voor champignons of andere paddenstoelen. Doperwtjes passen er ook prima bij trouwens. Voor meer recepten met vis, kijk je even hier >>

Dit heb je nodig voor 4 personen:

2 zalmfilets, vers of diepvries, in blokjes
2 kabeljauwfilets, vers of diepvries, in blokjes
300 gram wokgarnalen
2 groene paprika’s, in blokjes
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 ui, gesnipperd
200 ml droge witte wijn
200 milliliter kookroom
10 gram viskruiden
2 eetlepels maizena
2 eetlepels verse dille, fijngehakt
olijfolie

Zo maak je dit rijk gevuld vispotje:

1. Verhit wat olie in de pan en fruit hierin de knoflook en de ui.

2. Voeg de paprika toe en bak een minuut of 5 mee.

3. Voeg de zalm, kabeljauw en garnalen toe en bak voorzichtig even mee.

4. Voeg de wijn, room en kruiden toe en laat tegen de kook komen.

5. Doe de maizena met een klein scheutje water in een kommetje en meng glad.

6. Bind de saus met de aangemaakte maïzena.

7. Strooi vlak voor het serveren de dille er overheen.

Wij aten er volkoren orzo bij. Je kunt ook kiezen voor rijst, aardappelpuree of een stokbroodje. Net waar je trek in hebt. Enjoy!

Geef een reactie