Pasta pesto vind ik heerlijk. Meestal maak ik het met een mengsel van gehakt, ui, knoflook en champignons en combineer ik het met spaghetti. Dit keer ging ik voor deze vegetarische versie van pappardelle met paddenstoelen en pesto. Op het bord nog een klein beetje grof geschaafde Parmezaanse kaas erover en smullen maar!
Pesto of pesto alla genovese (uit Genua) is een Italiaanse saus, oorspronkelijk gemaakt door (Ligurische) olijfolie, basilicumblaadjes (uit Pra, een wijk in Genua), knoflook (uit Vessalico), zeezout, pecorino en/of Parmezaanse kaas, en pijnboompitten fijn te malen. De ingrediënten werden in een vijzel tezamen fijngewreven. Vandaar de naam ‘pesto’ = gestampt. Het product heeft een smeuïge textuur. (Bron: Wikipedia)
Ingrediënten:
Hoofdgerecht voor 2 personen, voorgerecht voor 4 personen
250 gram pappardelle
400 gram gemengde paddenstoelen
75 gram pesto
10 gram verse bieslook
2 takjes basilicum
scheutje olijfolie
peper en zout
50 gram Parmezaanse kaas
Zo maak je deze pappardelle met paddenstoelen en pesto:
1. Snijd de paddenstoelen in reepjes, snijd de bieslook fijn en schaaf de Parmezaanse kaas in grove schilfers.
2. Breng ruim water aan de kook in een grote pan en kook de pappardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan en bak hierin, op matig hoge stand, de gemengde paddenstoelen een minuut of vijf.
4. Voeg dan de pesto toe, meng door elkaar en breng het geheel op smaak met peper en zout.
5. Verdeel de pappardelle over de borden, schep het paddenstoelenmengsel er bovenop en garneer met de bieslook.
6. Leg bovenop ieder bord een paar blaadjes basilicum.
7. Zet geschaafde Parmezaanse kaas los op tafel, zodat iedereen naar smaak hiervoor kan kiezen.
En jij, ben jij een pesto-liefhebber? En maak je die dan altijd zelf of ga je voor gemak uit een potje? Welke je ook kiest, kan allebei in dit recept voor pappardelle met paddenstoelen en pesto.
One Comment
Pingback:
6 januari 2020 at 06:21