Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Oostenrijks skifeestje ‘zu hause’: check deze vier recepten
oostenrijks skifeestje kaiserschmarrn foto

Oostenrijks skifeestje ‘zu hause’: check deze vier recepten

Lekker een weekje op wintersport zit er nu niet in (boehoeeee) en dat is voor liefhebbers echt een domper. De term ‘gelukkig hebben we de foto’s nog’ is dan ook meer dan ooit van toepassing. Maar wat nu als je Oostenrijk gewoon een beetje in huis haalt? Door een (mini) Oostenrijks skifeestje in elkaar te draaien… Ik deel vier typisch Oostenrijkse recepten met je, waarmee het zeker moet lukken. Kijk je mee?

Behalve de vier recepten die ik hieronder met je deel, is er nog meer in Nederland te regelen om het Oostenrijks skifeestje compleet te maken. Denk aan (lekker veel) Milka chocolade, flessen Almdüdler en Manner koekjes (allebei verkrijgbaar bij Albert Heijn), warme chocolademelk (met een scheutje Stroh rum), Jägertee, Glühwein… Allemaal goodies die de feestvreugde verhogen! Zoek een fijne apres-ski playlist, deel je fotorol met wintersportfoto’s op de TV en het lijkt nèt of je even in Oostenrijk bent.

Oostenrijks skifeestje ‘zu hause’: vier recepten

Oostenrijks skifeestje ‘zu hause’ vier

1. Goulash soep
Op wintersport kies ik nog wel eens voor een kom goulashsoep tijdens de lunch, maar ik had het op een of andere manier nog nooit zelf gemaakt. Laatst maakte ik dus mijn allereerste pan goulash soep en natuurlijk deel ik het recept met je voor je Oostenrijks skifeestje ‘zu hause’.

2. Tiroler Gröstl
Als je de winterpsortvakantie graag in Oostenrijk doorbrengt, heb je vast wel eens een Tiroler Gröstl besteld op de piste. Zo maak je het zelf!

3. Kaiserschmarrn
“Kaiserschmarrn bitte!” is een bestelling die regelmatig wordt geplaatst tijdens de wintersport bij de koffiestop. Heerlijk om ook af en toe zelf te maken en mag zeker niet ontbreken tijdens dit skifeestje.

4. Apfelstrudel
En bij een écht Oostenrijks skifeestje mag natuurlijk apfelstrudel niet ontbreken. Deze apfelstrudel is in een handomdraai gemaakt!

En, ga jij zo’n Oostenrijks skifeestje ‘zu hause’ fixen binnenkort? Gewoon, om even iets anders te doen en de eentonigheid te doorbreken…

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie