Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Bakken
  • /
  • Ontbijtcake met havermout en banaan
Ontbijtcake met havermout en banaan foto

Ontbijtcake met havermout en banaan

Wat mij betreft is ontbijt de favoriete maaltijd van de dag. Ik neem er dan ook altijd echt even de tijd voor. Rustig de dag beginnen met een groot glas groene thee en een lekker ontbijtje. De ene keer is dat een kommetje havermout, de andere keer kwark met fruit en noten en soms ook gewoon een paar crackers met een appeltje. Zo af en toe besteed ik net even wat meer tijd aan mijn ontbijt en dan heb je dus ineens een heerlijke ontbijtcake met havermout en banaan in je kommetje…

Ik noem het ontbijtcake maar je zou het ook baked oats kunnen noemen. Komt allebei neer op een heerlijk warm bakseltje op de vroege ochtend dat heerlijk combineert met een goede schep kwark en wat honing. Je zou er zelfs nog wat walnoten over kunnen strooien voor een crunchy bite. Net wat je lekker vindt en hoeveel honger je hebt.

Dit heb je nodig:

1 rijpe banaan
6o gram havermout
3 eetlepels chiazaad
150 ml (haver)melk
150 gram blauwe bessen (diepvries)
1 zakje vanillesuiker
snufje zout

Zo maak je deze ontbijtcake met havermout:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een kleine ovenschaal in met wat olijfolie of boter.

2. Prak de banaan in een kom.

3. Voeg de havermout, chiazaad, melk, vanillesuiker en en klein snufje zout toe en meng door elkaar.

4. Doe het beslag in de ingevette ovenschaal.

5. Verdeel er nu de bevroren blauwe bessen over.

6. Bak de ontbijtcake zo’n 25 minuten op 180 graden in de oven.

7. Doe wat van de ontbijtcake in een kom, schep er wat Griekse yoghurt of kwark naast, besprenkel met een klein beetje honing en smullen maar!

Ben jij ook liefhebber van lekkere ontbijtjes? Kijk dan zeker ook even hier voor nog meer lekkere recepten >>

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie