Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Ontbijt bananensplit met skyr en aardbeien foto

Ontbijt bananensplit met skyr en aardbeien

Ontbijt is over het algemeen mijn meest favoriete eetmoment van de dag. Ik varieer met appeltaart-skyr ontbijtjes, havermout, cracker en fruit. Laatst besloot ik een ontbijt bananensplit te maken. Dit ontbijtje was niet alleen smullen maar zag er ook fantastisch uit. Oftewel, perfect voor een vrolijk begin van je dag. Hieronder vind je de supereenvoudige ‘how to’. 

Ik had een noten/cranberry-mix in huis en besloot die te gebruiken maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor andere noten en gedroogd fruit. Walnoten en rozijnen bijvoorbeeld. Of dadel en amandelen. Net wat je lekker vindt en in huis hebt. Vind je het niet zoet genoeg? Druppel er dan nog wat honing overheen.

Dit heb je nodig voor 1 portie:

1 rijpe banaan
5-6 eetlepels skyr (naturel)
8-10 aardbeien
klein handje noten/cranberry-mix

Zo maak je deze ontbijt bananensplit:

1. Pel de banaan, halveer over de lengte en leg de delen naast elkaar op een bordje of in een wijde kom.

2. Schep de skyr er in het midden bovenop.

3. Was de aardbeien, verwijder het kroontje, snijd in vieren en verdeel over de skyr.

4. Bestrooi de bananensplit tot slot met de noten/cranberry-mix.

Zo eenvoudig maar zo lekker én een plaatje om de ochtend mee te beginnen toch? Meer ontbijtinspiratie vind je hier >>

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie