Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

recepten wishlist van juni

Mijn recepten wishlist van juni

Iedere maand blader ik door de Allerhande, Boodschappen, het Foodies Magazine enzovoort. En iedere maand kom ik recepten tegen die ik graag wil maken. Maar door de drukte van alledag vergeet ik ze vaak ook net zo snel weer tot mijn spijt. Daarom heb ik besloten om iedere maand hier een recepten wishlist te maken. Kan ik bij een gebrek aan kookinspiratie de komende tijd, altijd even hier kijken wat er nog op de recepten wishlist staat. 

Deze maand bladerde ik door het Foodies Magazine, de Lekker (W)eten en de Boodschappen. En met mijn voornemen van begin dit jaar om deze recepten wishlist te maken is dat bladeren nog leuker geworden. Bijkomend voordeel van deze wishlist is dat ik de bladen met een gerust hart bij het oud papier kan gooien nadat ik ze helemaal heb doorgespit. Heb jij favorieten bladen als het om recepten gaat?

Recepten wishlist van juni: Boodschappen

De Boodschappen van deze maand heeft als thema ‘Zomerfeest’. De omslag beloofde veel goeds en deze recepten noteer ik dan ook graag op mijn wishlist van deze maand.

1. Gewokte garnalen met mango en paprikadressing
Omdat we hier thuis dol zijn op garnalen én op mango en de combinatie me nu al een succes lijkt.

2. Hamburgertaart
Super leuk idee voor een kinderfeestje of gewoon een zaterdagavond om de kids mee te verrassen. Succes gegarandeerd.

3. Fruitpizza met cookiebodem
De foto van deze heerlijkheid staat dus op de omslag en die moet ik echt een keer maken. Perfect als toetje wanneer we eters op bezoek hebben.

Recepten wishlist van juni: Foodies Magazine

Het Foodies Magazine van deze maand heeft als thema ‘De bloemetjes & de bijtjes’. Dat belooft wat…

1. Abrikozen en papillote
Zo jammer dat het recept niet op de site staat want je zou het moeten zien. Een geweldige afsluiter na een BBQ en gemaakt op de BBQ.

2. Bananenloempia’s
Een geniale variant op de pisang goreng die we allemaal wel kennen. Royaal bestrooid met kaneelsuiker.

3. Panzanella van Turkse pide en olijven
Heerlijk als maaltijdsalade op een warme zomerdag. De mix van ingrediënten en smaken zorgt voor een feestje op je bord.

Recepten wishlist van juni: Lekker (W)eten

Deze maand nam ik bij Ekoplaza de Lekker (W)eten, en de nodige inkopen, mee. Eens zien wat er voor lekkers voorbij komt…

1. Nectarinesalade met pistachenootjes
Omdat pulled pork hier erg gewaardeerd wordt. En omdat deze variant een stuk lichter verteerbaar is.

2. Lauwwarme aardappelsalade met ham en radijs
Omdat een aardappelsalade in de zomer altijd een goed idee is als je geen zin hebt om lang boven een warm fornuis te hangen.

Herkenbaar verhaal, dat van die recepten die je tegenkomt en graag wilt maken maar dan weer vergeet? Misschien helpt mijn recepten wishlist van juni je verder. Je kunt er natuurlijk ook zelf een maken…

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie