Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Meal prep: zilvervliesrijst, kipshoarma en rauwkost
Meal prep- zilvervliesrijst, kipshoarma en rauwkost foto

Meal prep: zilvervliesrijst, kipshoarma en rauwkost

Grote broer is op het moment goed bezig als het gaat om zijn levensstijl. Gaat consequent naar de sportschool, waardoor zijn spiermassa met de dag groeit. Bijna vanzelfsprekend ging ook zijn voedingspatroon onder de loep: voedzame maaltijden met veel proteïne. In plaats van een regelmatig bezoekje aan de Albert Heijn in de pauze, gaat er nu een meal prep in een bakje mee in de rugtas. Deze zilvervliesrijst met kipshoarma en rauwkost bijvoorbeeld, die prima koud gegeten kan worden.

Wij maken een meal prep meestal voor twee of drie dagen, die we in de koelkast bewaren. Bakjes met clipsluiting zijn een aanrader, om te voorkomen dat het deksel per ongeluk opengaat in je tas. Dat wil je niet! Kies voor een inhoud van minimaal een liter. Uiteraard variëren we met de inhoud van de bakjes omdat niemand blij wordt van eentonig eten, toch? Binnenkort deel ik dus vast nog een andere versie.

Dit heb je nodig voor drie maaltijden:

zilvervliesrijst
350 gram kipreepjes
2-3 eetlepels baharat kruiden
1 rode paprika
halve komkommer
1 sjalotje
150 gram mais (uit blik)
zout
olijfolie

Zo maak je deze meal prep met zilvervliesrijst, kipshoarma en rauwkost:

1. Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Meng de kipreepjes met de baharat kruiden en 1 eetlepel olijfolie. Als de kruiden geen zout bevatten ook nog wat zout toevoegen.

3. Snijd de paprika en komkommer in blokjes en doe in een kom.

4. Snipper het sjalotje en voeg bij de komkommer en paprika, samen met de mais en schep even om.

5. Bak in een scheutje olijfolie de gekruide kipreepjes goudbruin en gaar.

6. Schep nu in ieder bakje een laagje zilvervliesrijst, verdeel de rauwkost erover en tot slot de gebakken kipreepjes.

7. Laat de bakjes open tot de maaltijden helemaal zijn afgekoeld, sluit ze dan af en bewaar ze in de koelkast.

Doe jij (wel eens) aan meal preppen? Als je een gezond voedingspatroon wil dan is het een prima methode om niet voor verrassingen te komen te staan, waardoor je misschien toch geneigd bent een minder gezond keuze te maken als je honger hebt.

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie