Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Maaltijdsalade met aardbeien, gerookte kip en geitenbrie
Maaltijdsalade met aardbeien, gerookte kip en geitenbrie foto

Maaltijdsalade met aardbeien, gerookte kip en geitenbrie

Hallo zomerse dagen, hallo maaltijdsalades! Want als er iets fijn is op warme dagen dan is het wel dat je niet met hete pannen in de weer hoeft én een frisse salade smaakt ook beter op dat soort dagen. Kortom, check snel het recept voor deze maaltijdsalade met aardbeien, gerookte kip en geitenbrie!

Wij vinden geitenkaas erg lekker maar dat geldt niet voor iedereen. Dus ben je geen fan van geitenkaas, dan kun je ook kiezen voor feta of blokjes belegen kaas. Net wat je zelf het lekkerst vindt. Kun je geen romaine sla vinden? Hollandse kropsla of ijsbergsla kan ook.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

400 gram romaine sla, gewassen en gesneden
1 bosje radijs
250 gram (Inspire) aardbeien
halve komkommer
2 lente-uitjes
350 gram gerookte kip, in dunne plakjes
100 gram geitenbrie (Alphenaer)
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel witte wijnazijn
0,5 theelepel peterselie (gedroogd)
0,5 theelepel dille (gedroogd)
peper en zout

Zo maak je deze maaltijdsalade met aardbeien, gerookte kip en geitenbrie:

1. Verdeel de sla over vier borden.

2. Was de radijsjes, snijd ‘kop en kont’ eraf en dan in dunne plakjes. Verdeel over de borden.

3. Was de komkommer, halveer over de lengt en snijd in dunne (halve) plakjes. Verdeel over de borden.

4. Was de aardbeien, ontkroon, snijd in vier partjes en verdeel over de borden.

5. Verdeel de plakjes gerookte kip over de borden.

6. Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes en verdeel over de borden.

7. Snijd de geitenbrie in kleine blokje en verdeel over de borden.

8. Meng in een kommetje de olijfolie en azijn met de gedroogde kruiden en breng op smaak met peper en zout.

9. Verdeel de dressing over de salade op de borden.

Lekker met een broodje en een smeerseltje! Zou je, net als ik, elke dag wel een lekker salade kunnen (en willen) eten? Hier vind je nog meer fijne recepten voor maaltijdsalades >>

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie