Hallo zomerse dagen, hallo maaltijdsalades! Want als er iets fijn is op warme dagen dan is het wel dat je niet met hete pannen in de weer hoeft én een frisse salade smaakt ook beter op dat soort dagen. Kortom, check snel het recept voor deze maaltijdsalade met aardbeien, gerookte kip en geitenbrie!
Wij vinden geitenkaas erg lekker maar dat geldt niet voor iedereen. Dus ben je geen fan van geitenkaas, dan kun je ook kiezen voor feta of blokjes belegen kaas. Net wat je zelf het lekkerst vindt. Kun je geen romaine sla vinden? Hollandse kropsla of ijsbergsla kan ook.
Dit heb je nodig voor 4 personen:
400 gram romaine sla, gewassen en gesneden
1 bosje radijs
250 gram (Inspire) aardbeien
halve komkommer
2 lente-uitjes
350 gram gerookte kip, in dunne plakjes
100 gram geitenbrie (Alphenaer)
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel witte wijnazijn
0,5 theelepel peterselie (gedroogd)
0,5 theelepel dille (gedroogd)
peper en zout
Zo maak je deze maaltijdsalade met aardbeien, gerookte kip en geitenbrie:
1. Verdeel de sla over vier borden.
2. Was de radijsjes, snijd ‘kop en kont’ eraf en dan in dunne plakjes. Verdeel over de borden.
3. Was de komkommer, halveer over de lengt en snijd in dunne (halve) plakjes. Verdeel over de borden.
4. Was de aardbeien, ontkroon, snijd in vier partjes en verdeel over de borden.
5. Verdeel de plakjes gerookte kip over de borden.
6. Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes en verdeel over de borden.
7. Snijd de geitenbrie in kleine blokje en verdeel over de borden.
8. Meng in een kommetje de olijfolie en azijn met de gedroogde kruiden en breng op smaak met peper en zout.
9. Verdeel de dressing over de salade op de borden.
Lekker met een broodje en een smeerseltje! Zou je, net als ik, elke dag wel een lekker salade kunnen (en willen) eten? Hier vind je nog meer fijne recepten voor maaltijdsalades >>