Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Linzenpasta salade met coeur de boeuf #5XLKKRDR
Linzenpasta salade met coeur de boeuf #5XLKKRDR

Linzenpasta salade met coeur de boeuf #5XLKKRDR

Week 5, de laatste week van de 5x LKKRDR challenge van Ekoplaza! Uit de 5 producten die ik meekrijg moet ik er iedere keer minimaal 2 kiezen om een recept mee te bedenken, maken en delen. Dit keer werd het een voedzame gezonde pastasalade van linzenpasta.

Maaltijdsalades zijn altijd een goed idee. Zeker op drukke dagen wanneer er in etappes gegeten wordt en/of er weinig tijd is om te koken. Deze linzenpasta salade kun je prima van tevoren klaarmaken en in de koelkast bewaren tot gebruik. In no time heb je dan een voedzaam bordje voor je neus voor de lunch of avondmaaltijd.

Wat zit er in het 5x LKKRDR pakket van deze week?

1. Kwark! Maar dan plantaardig. Provamel komt met een CO2-neutraal geproduceerd alternatief voor kwark van koeienmelk. Aangezien mijn buik sinds een tijd niet zo vrolijk wordt van koemelk ben ik benieuwd naar deze ‘kwark’.

2. Walnoten! Ik hou van walnoten en ben dus heel blij met deze grote zak biologische walnoten uit Moldavië. Lekker zo uit het handje, door de yoghurt en in deze linzenpasta salade.

3. Linzenpasta! Ben je dol op pasta maar wil je een keer geen granen? Dan zijn de pasta’s van peulvruchten een goed alternatief. Peulvruchten zijn makkelijk te verbouwen (want ze stellen weinig eisen aan de grondsoort) en daarmee lief voor de planeet.

4. Koekjes! Boomgaardkoekjes met framboos van De Rit om precies te zijn. Twee koeken met een heerlijke stroopvulling van frambozen ertussen. Die gaan heerlijk smaken bij de thee!

5. Bananen! Ik hou van bananen, ideaal als tussendoortje. De biologische bananen van Ekoplaza worden geteeld op de Dominicaanse Republiek bij twee middelgrote familiebedrijven. Deze bedrijven investeren in hun plantages, mensen en pakhuizen bijvoorbeeld door zonnepanelen te gebruiken. Deze leveren energie voor het naastgelegen dorp. Fijn om te weten toch?

Alle vijf de producten zijn komende week in de aanbieding bij Ekoplaza!

De ingrediënten van deze linzenpasta salade (2-3 personen):

150 gram linzenpasta
0,5 coeur de boeuf
1 elstar appel
klein handje walnoten
4 gedroogde abrikozen

Uit de voorraadkast:
scheutje olijfolie extra virgin
scheutje balsamico azijn
zwarte peper
zout

De bereiding van deze linzenpasta salade:

1. Kook volgens de aanwijzingen op de verpakking de linzenpasta gaar, giet af in een vergiet en spoel na met koud water.

2. Snijd de coeur de boeuf in stukjes en doe in een schaal.

3. Was de appel, snijd in vier parten en dan in plakjes en voeg bij de tomaat.

4. Snijd de gedroogde abrikozen in reepjes en doe ook in de schaal.

5. Voeg het handje walnoten toe en meng even door.

6. Schep nu de linzenpasta erbij, bestrooi met zwarte peper en zout, voeg een klein scheutje balsamico en olijfolie toe en meng voorzicht door elkaar.

Met deze linzen pastasalade komt er een eind aan de 5XLKKRDR challenge. Ik heb er met veel plezier aan meegedaan en houd me dan ook aanbevolen voor een volgende editie! Thanks Ekoplaza!

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord