Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Middag
  • /
  • Kwark chia pudding met een crunch #5XLKKRDR
kwark chia pudding met crunchy haver en aardbeiensaus

Kwark chia pudding met een crunch #5XLKKRDR

Week 4 alweer van de 5x LKKRDR challenge van Ekoplaza! Uit de 5 producten die ik meekrijg moet ik er iedere keer minimaal 2 kiezen om een recept mee te bedenken, maken en delen. Dit keer moest het overduidelijk een ontbijtje worden: kwark chia pudding! 

Wie mij een beetje kent, weet dat ik gek ben op lekkere ontbijtjes. Of het nu om een breakfastbowl met vers fruit, wat noten en rozijnen gaat of om een kom havermout met lekkere toppings. Love it! En de ingrediënten die ik dit keer van Ekoplaza meekreeg leenden zich uitstekend voor weer een nieuw ontbijtrecept.

Wat zit er in het 5x LKKRDR pakket van deze week?

1. Kwark! Van boerderij “Weerribben Zuivel”. In samenwerking met Vogelbescherming Nederland beheert hij de weilanden van zijn boerderij zo, dat de vogels er optimaal kunnen nestelen. Zo is dat bakje kwark nog net iets lekkerder.

2. Chia zaad! Van Your Organic Nature die verpakkingsmateriaal maken van composteerbare grondstoffen. Wel zo fijn voor het milieu en de generaties na ons.

3. Linzenwafels! Een lekker luchtig wafeltje van 100% linzen. Zonder toegevoegd zout, glutenvrij en licht verteerbaar.

4. Tea, a hug in a cup! Natural Temptation verbouwt haar kruidenthee net buiten Caïro en stopt deze lekkere thee tot slot in een leuke verpakking.

5. Champignons! Deze 100% biologische champignons komen uit Uden. Het familiebedrijf heeft het hele proces in eigen beheer en werkt met zonnen-energie, warmtewinning en hanteer een no waste policy.

Alle vijf de producten zijn komende week in de aanbieding bij Ekoplaza!

De ingrediënten van deze kwark chia pudding:

500 gram kwark
5 eetlepels chipzaad
maple sirup (naar smaak)
8 eetlepels crunchy haver (Ekoplaza)
200 gram aardbeien

De bereiding van deze kwark chia pudding:

1. Meng de avond van tevoren de chiazaadjes door de kwark en breng op smaak met wat maple sirup. Dek af en zet weg in de koelkast.

2. De volgende ochtend vul je twee glazen of bakjes tot net onder de helft met kwark chia pudding.

3. Schep de crunchy haver er bovenop.

4. Vul het glas/bakje tot net onder de rand af met kwark chia pudding.

5. Maak de aardbeien schoon en pureer ze. Dat gaat heel snel met een staafmixer.

6. Schep wat aardbeiensaus over de kwark chia pudding.

7. Afhankelijk van de maat van de glazen/bakjes die je gebruikt heb je genoeg voor twee of drie mensen. Enjoy!

Ben jij ook dol op lekkere ontbijtjes? Ik ben altijd in voor nieuwe recepten wat dat betreft dus deel ze vooral. 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord