Improviseer jij weleens als het op koken aankomt? En dan bedoel ik niet perse dat je net even je eigen draai aan een recept geeft, maar dat je kijkt wat er nog in huis is en daar een maaltijd mee creëert. Ik deed dat met mie, kip, broccoli en velderwtjes en het resultaat was een ronduit geslaagde improvisatie maaltijd.
Kip was de basis, die moest sowieso in de maaltijd. Ik keek in de groentela en trof daar broccoli en komkommer aan en bedacht dat er nog velderwtjes in de vriezer lagen. Uitje erbij en aan de slag. Lees je mee hoe ik deze improvisatie maaltijd maakte?
Ingrediënten voor deze improvisatie maaltijd:
250 gram noodles
400 gram kipfilet
1 grote stronk broccoli
1 ui
200 gram velderwtjes (Bonduelle, diepvries)
5 eetlepels sweet chili saus
2 eetlepels Kikoman sojasaus
Bereiding van deze improvisatie maaltijd:
1. Meng voor de marinade van de kip in een kom 3 eetlepels sweet chilisaus met 1 eetlepel sojasaus.
2. Snijd de kipfilet in smalle reepjes of blokjes en doe de kip in de kom met de marinade. Goed mengen en wegzetten.
3. Snij kleine roosjes van de broccoli, kook deze in 4 minuten beetgaar en laat uitlekken in een vergiet.
4. Bereid de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking
5. Maak de ui schoon en snijd deze in kwart ringen.
6. Verhit in een wok of hapjespan wat olijfolie en fruit hierin de ui.
7. Voeg de kipfilet toe en bak tot de kip gaar en licht gekleurd is.
8. Doe dan de velderwtjes bij het mengsel en bak nog 5 minuten mee.
9. 1 eetlepel sojasaus toevoegen
10. De broccoli even meeverwarmen.
11. Mie toevoegen en samen met 1 eetlepel sweet chilisaus goed mengen met het kip-groenten-mengsel.
12. En dan… bordjes vullen!
Ik heb er nog een frisse komkommersalade bij gemaakt. Je kunt er eventueel ook atjar bij serveren en kroepoek. Smullen maar!