Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Bakken
  • /
  • Bakken voor je trouwe vriend? Check dit honden muffins recept
honden muffins

Bakken voor je trouwe vriend? Check dit honden muffins recept

Gisteren kwam Golden Retriever-vriend Boaz, met zijn baasjes, op visite. Omdat Boaz komende week jarig is zorgde ik, naast een nieuwe knuffel, voor iets extra lekkers voor de bijna jarige job. Honden muffins om precies te zijn, deels met tonijn en deels met geitenkaas. Om van te kwijlen zo lekker vindt Boaz ze.

Bakken voor je hond is niet alleen super leuk om te doen omdat de waardering enorm is, maar je weet ook precies welke ingrediënten in zijn traktatie gaan. Vorig jaar maakte ik al eens eerder honden muffins voor Boaz op dierendag. Ook toen werden ze vol enthousiasme in ontvangst genomen en trakteerde hij zijn hondenvrienden zelfs. Kortom, een echte verwennerij.

De ingrediënten voor deze honden muffins

2 koppen speltmeel
1 eetlepel bakpoeder
2 grote eieren
1 kop rijstemelk
0,5 kop olijfolie
1 blikje tonijn op water
1 kop geraspte geitenkaas

De bereiding van deze honden muffins

1. Verwarm de oven voor op 150 graden.

2. Vul een muffinvorm met papieren vormpjes.

3. Meng het bakpoeder door het speltmeel.

4. Klop de eieren in een kom en voeg dan de melk en olijfolie toe.

5. Giet het eiermengsel door het meel en meng dit met een vork of garde tot een glad beslag.

6. Deel het beslag in tweeën en meng door de ene helft de tonijn en door de andere helft de geraspte geitenkaas.

7. Vul de muffin-vormpjes tot 2/3 met beslag.

8. Bak de muffins in zo’n 20-25 minuten gaar (prik even met een satéprikker in het midden om te controleren of deze er droog uitkomt).

9. Laat de honden muffins vervolgens goed afkoelen voordat je ze aan je hond geeft.

Deze honden muffins heb ik gemaakt in de smaken tonijn en geitenkaas maar daarmee kun je uiteraard variëren. Kies eens voor zalm of stukjes kip. Laat je me weten of jouw hond ook blij was met je baksels? 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een antwoord