Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Groenteschotel met kip en gebakken krieltjes
Groenteschotel met kip en gebakken krieltjes foto

Groenteschotel met kip en gebakken krieltjes

Groenten zo uit het water vind ik persoonlijk soms wat ‘mwah’. Dat neemt niet weg dat ik wel graag dagelijks voldoende groenten eet. Een beetje creativiteit is vaak de oplossing om er toch een lekker bordje van te maken. Deze groenteschotel met kip en gebakken krieltjes bijvoorbeeld. Boordevol groenten en erg lekker! 

Hoewel ik er gebakken krieltjes bij maakte (en dat is een heerlijke combi), kun je ook kiezen voor (zilvervlies)rijst. Net wat je in huis hebt of waar je trek in hebt. Geen krieltjes in huis maar wel aardappels? Snijd ze in partjes of blokjes en doe er vervolgens hetzelfde mee als met de krieltjes en het resultaat is even lekker.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

600 gram kipfilet, in blokjes
400 gram spitskool, gesneden
600 gram krieltjes, geschild
2 uien, in kwart ringen
200 gram taugé
250 gram haricots verts, schoongemaakt en gehalveerd
2 teentjes knoflook, uitgeperst
verse gember, ongeveer 4 centimeter op duimbreedte, geraspt
1 theelepel berbere kruidenmix (Verstegen)
olijfolie
paprikapoeder
peper en zout

Zo maak je deze groenteschotel met kip en gebakken krieltjes:

1. Verwarm de oven voor tot 210 graden (hetelucht) en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Bestrooi de krieltjes met paprikapoeder, peper en zout naar smaak, giet er een scheutje olie bij en schud even om. Verdeel de krieltjes over de met bakpapier beklede bakplaat en schuif in de oven. Zet de timer op 30 minuten.

3. Verhit wat olijfolie in een ruime koekenpan of hapjespan en bak hierin de kipfilet rondom goudbruin en gaar. Breng op smaak met peper en zout. Leg op een bord en zet weg.

4. Verhit wat olijfolie in een hapjespan of wok en bak hierin de ui glazig.

5. Voeg dan de spitskool en haricots verts toe, samen met de berbere, knoflook en gember en bak een paar minuten.

6. Voeg dan de taugé toe, bak even mee en proef of het geheel op smaak is. Zo niet, voeg nog wat peper en/of zout toe.

7. Voeg de kipblokjes toe, schep om en draai de temperatuur laag.

8. Haal nu de goudgele krieltjes uit de oven, verdeel ze over de borden en schep dat de groenteschotel erbij.

Let op, de berbere kruidenmix is lekker pittig. Dus voordat je extra toevoegt, eerst even proeven. Tip van Flip. Ga jij deze groenteschotel met kip maken? 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie