Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Gemarineerde en gegrilde druiven met burrata
gemarineerde druiven met burrata foto

Gemarineerde en gegrilde druiven met burrata

Ben jij fan van burrata of heb je het misschien nog nooit gegeten? In beide gevallen zijn deze gemarineerde en gegrilde druiven met burrata een goed idee. Wij grilden de druiven op de barbecue maar je kunt ze uiteraard ook in de oven grillen. Daarmee is het een hapje dat je het hele jaar door kunt maken. Smullen!

Burrata is een Italiaanse verse kaas, die gemaakt is van mozzarella en room. De burrata komt oorspronkelijk uit Apulië. De buitenkant is gemaakt van mozzarella en de binnenkant is een combinatie van mozzarella en room, waardoor de kaas een zeer romige en zachte smaak krijgt.  (Bron: Wikipedia)

Dit heb je nodig:

1 bakje blauwe druiven
5 eetlepels rode wijnazijn
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel bruine suiker
1 takje basilicum of munt
1 bol burrata
zwarte peper en zout
satéstokjes

Zo maak je deze gemarineerde en gegrilde druiven met burrata:

1. Meng in een afsluitbare kom de rode wijnazijn, 1 eetlepel olijfolie en de bruine suiker door elkaar.

2. Haal de blaadjes van het takje basilicum (of munt) en hak of scheur grof. Voeg toe aan de dressing in de kom en breng op smaak met wat peper en zout.

3. Was de druiven, laat uitlekken en doe in de afsluitbare kom bij de dressing. Schud even om en zet minimaal een paar uur in de koelkast.

4. Tijd voor de BBQ? Haal de druiven uit de dressing en rijg ze aan satéstokjes.

5. Gril de druivenstokjes in een paar minuten op de BBQ, tot ze beginnen te verkleuren.

6. Leg de druivenstokjes op een bord of schaal, leg de bol burrata erbij en besprenkel deze met een eetlepel olijfolie. Maal er nog wat zwarte peper boven en een klein snufje zout.

Zet de schaal op tafel en smullen maar! Super lekker bijgerechtje maar kan ook goed onderdeel uitmaken van een borrelplank bijvoorbeeld. 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie