Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Gegratineerde broccoli met Boursin cuisine
gegratineerde broccoli recept

Gegratineerde broccoli met Boursin cuisine

Hoe je toch in vredesnaam die broccoli naar binnen krijgt bij je kinderen? Zo! Zeker weten dat deze gegratineerde broccoli met Boursin cuisine er zonder mopperen in gaat. Sterker nog, hier thuis vragen ze er zelfs om. En ja, het is wel een beetje categorie ‘hoe je een drol lekker maakt’ maar uiteindelijk gaat het om die vitamientjes die heel soepel naar binnen gaan. 

Broccoli zo uit het water eten we hier ook regelmatig hoor, maar als ik een ovenschaal met dit goedje op tafel zet, wordt er net even wat meer opgeschept en wordt het net iets sneller gearchiveerd. Combineer je het met een mager stukje vlees of vis dan is de maaltijd in zijn totaliteit nog steeds heel prima. Aan de andere kant is dit ook een topper om op tafel te zetten als je eters krijgt. Combineer het met gebakken aardappeltjes, een mooi stukje vlees en een frisse salade en iedereen smult.

Een ander top recept om de kids snel hun bordje leeg te laten eten, inclusief broccoli, is pasta broccoli è salsiccia

Ingrediënten:

2 flinke stronken broccoli, in roosjes
1 kuipje Boursin cuisine
100 gram geraspte kaas
150 ml melk

Zo maak je de gegratineerde broccoli:

1. Kook de broccoli in 5 minuten beetgaar en giet af in een vergiet (laat goed uitlekken)

2. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden op de grillstand.

3. Doe de Boursin cuisine in een kom, voeg de melk toe en meng met een vork tot een dikke vloeibaar geheel.

4. Doe de broccoliroosjes in een ovenschaal en giet het Boursin cuisine mengsel er overheen.

5. Bestrooi met de geraspte kaas en zet in de oven voor zo’n 10-15 minuten; tot de kaas gesmolten is en goudbruin kleurt.

Als variatie kun je ook nog kiezen voor een mix van roosjes broccoli en bloemkool. Ook lekker! Welke van de twee groenten is jouw favoriet?

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

One Comment

Geef een reactie