Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Frittata met groenten en geitenkaas
Frittata met groenten en geitenkaas foto

Frittata met groenten en geitenkaas

Vandaag deel ik een recept dat eieren, groenten en geitenkaas samenvoegt tot een heerlijke frittata! Het is geen rocket science, maar wel een gegarandeerd feest op je bord. Dus zorg dat je de juiste ingrediënten in huis hebt, ga de keuken in en vanavond geniet jij van deze heerlijkheid.

Als je me al wat langer volgt, dan weet je dat ik regelmatig frittata’s in elkaar draai. Het is dan ook een ideale manier om restjes te verwerken, het staat snel op tafel en het is voedzaam. Mocht je benieuwd zijn, hier vind je nog meer frittata-recepten >>

Dit heb je nodig:

1 stronk broccoli, in kleine roosjes
10 eieren, geklutst
50 gram chorizo, in kleine blokjes
1 courgette, in blokjes
1 ui, gesnipperd
1 aubergine, in kleine blokjes
100 gram zachte geitenkaas
peper en zout
olijfolie

Zo maak je deze frittata met groenten en geitenkaas:

1. Verwarm de oven voor tot 200 graden en vet een ovenschaal in met wat olijfolie.

2. Kook de roosjes broccoli in 5 minuten beetgaar, giet af en zet weg.

3. Doe een scheutje olijfolie in een hapjespan en bak hierin de chorizo en ui een minuut of vijf.

4. Voeg dan de aubergine en courgette toe en bak nog een paar minuten mee.

5. Breng de geklutste eieren op smaak met peper en zout.

6. Voeg de broccoliroosjes toe aan het chorizo-groentenmengsel in de hapjespan en warm even mee.

7. Haal de pan van de hittebron, giet de geklutste eieren erbij, meng even door elkaar en giet het geheel in de ingevette ovenschaal.

8. Verkruimel nu de zachte geitenkaas erboven en zet de frittata zo’n 20 minuten in de oven tot deze gaar is.

Zet de frittata op tafel met wat brood en een lekkere salade. Hoop dat je ervan genoten hebt en aarzel niet om je eigen draai aan dit recept te geven. Of je nu een ontbijt-held wilt zijn of gewoon een snelle avondmaaltijd wilt fixen, frittata is je vriend!

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie