Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Frittata met geitenbrie en chorizo
Frittata met geitenbrie en chorizo foto

Frittata met geitenbrie en chorizo

Frittata’s komen hier regelmatig op tafel op dagen dat er in etappes gegeten wordt. Een stuk frittata is namelijk zowel warm, net uit de oven, als koud heerlijk. Een broodje en/of een lekkere salade erbij en je maaltijd is compleet. Je vindt hier op Pukster.nl nog meer frittata recepten ter inspiratie dus leef je uit zou ik zeggen, maar hieronder deel ik eerst het recept voor frittata met geitenbrie en chorizo met je. 

In feite is een frittata niet veel anders dan geklutste eieren met een vulling van groenten, vlees en/of vis. Perfect om restjes in te verwerken. De geitenbrie-variant ontstond doordat ik een pakketje met geitenbrie ontving van Alphenaer om te proeven. Als je van geitenkaas houdt: aanrader!

Dit heb je nodig:

10 eieren
chorizo
1 rode ui
1 ui
1 rode paprika
1 courgette
spinazie
geitenbrie (halve minibrie), in plakjes
peper en zout
olijfolie om in te vetten

Zo maak je deze frittata met geitenbrie en chorizo:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in met olie.

2. Verhit een hapjespan en bak de blokjes chorizo even uit.

3. Voeg dan de blokjes rode ui, paprika en courgette toe en bak dit een minuut of vijf. Haal de pan van de warmtebron.

4. Klop de eieren los met zout en peper, meng de spinazie erdoor en giet bij het chorizo-groentenmengsel in de pan.

5. Schep even vlug om en giet het mengsel dan in de ovenschaal.

6. Beleg met de plakjes geitenkaas en bak zo’n 20-25 minuten in de oven tot de bovenkant van het ei gaar is en de brie goudgeel kleurt.

Houdt je frittata over? Geen enkel punt hoor. Je kunt het prima de volgende dag eten, bij de lunch bijvoorbeeld, of je vriest het in voor later. Enjoy!

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie