Flammkuchen, ik houd ervan. Of het nu van de BBQ of uit de oven komt en de toppings maken eigenlijk ook niet zoveel uit. Ik vind het gewoon een super lekker voorgerecht/hapje. Daar waar ik niet zo’n fan ben van pizza vind ik dit heerlijk. Een van mijn favorieten is Flammkuchen met spek en ui.
Je kunt uiteraard zelf het deeg maken voor Flammkuchen, maar ik ben met dit soort dingen dan toch van de makkelijke. De kant-en-klare degen van Tante Fanny zijn nu eenmaal hartstikke goed en het zorgt ervoor dat je net iets makkelijker een Flammkuchen, strudel of pizza maakt. Uitrollen, beleggen en de oven in: ideaal!
Ingrediënten:
1 rol flammkuchen-deeg (Tante Fanny)
100 gram spekreepjes
3 eetlepels crème fraîche
handje geraspte kaas
1 ui, in ringen
Zo maak je deze Flammkuchen met spek en ui:
1. Verwarm de oven voor volgens de aanwijzingen op de verpakking en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Bak ondertussen de spekreepjes uit tot ze beginnen te bruinen.
2. Rol het flammkuchendeeg uit op het bakpapier.
3. Bestrijk het deeg met twee tot drie eetlepels crème fraîche en bestrooi met wat geraspte kaas en verdeel er de spekreepjes en uiringen over.
4. Schuif de bakplaat in de oven bak zo’n 12-15 minuten tot het deeg bubbelt en verkleurt.
5. Haal de flammkuchen uit de oven en snijd in stukken.
Vertel eens, eet jij graag Flammkuchen? En wat is dan je favoriete topping? Ik vind zelf de combi gerookte zalm en rucola ook erg lekker.