Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Eiersalade met cottage cheese en mierikswortel
Eiersalade met cottage cheese en mierikswortel foto

Eiersalade met cottage cheese en mierikswortel

Eiersalade is een ‘gouwe ouwe’ die eigenlijk altijd goed is. Of het nu gaat om een stokbroodje met eiersalade of om een plekje op je hapjesplank. Dit recept voor eiersalade met cottage cheese en mierikswortel is dan ook een aanrader. Eenvoudig maar lekker!

Dit heb je nodig:

4 eieren
100 gram cottage cheese
half sjalotje, fijn gesnipperd
1-2 theelepels mierikswortel
2-3 eetlepels mayonaise
10 gram verse bieslook, fijn gesneden
peper en zout

Zo maak je deze eiersalade met cottage cheese en mierikswortel:

1. Kook de eieren 8 minuten en laat ze afkoelen.

2. Pureer de cottage cheese met de staafmixer tot de klontjes eruit zijn.

3. Pel de eieren, snijd ze in kleine stukjes en doe ze in een kom.

4. Voeg de cottage cheese, het sjalotje en de bieslook toe aan de eieren.

5. Begin met een theelepel mierikswortel en een twee eetlepels mayonaise en meng dit door de eieren in de kom.

6. Proef even en voeg naar smaak nog extra mieriekswortel en mayonaise toe.

7. Breng op smaak met peper en zout.

8. Bestrooi eventueel met nog wat extra bieslook.

Laat de eiersalade liefst minimaal een half uurtje op smaak komen in de koelkast. Daarna kun je er lekker van smullen tijdens de lunch of borrel. Enjoy! 

Mocht je nog een ander recept zoeken, hier vind je nog een recept voor eiersalade >>

Geef een reactie