Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Één ei is geen ei…. 3x ei recepten voor Pasen
ei recepten

Één ei is geen ei…. 3x ei recepten voor Pasen

Pasen staat gelijk aan eieren. Veel eieren. Behalve de chocolade eieren om te zoeken en lekker van te snoepen mag het echte ei niet ontbreken natuurlijk. Heb je geen zin om eieren te verven maar wil je wel iets bijzonders op tafel zetten met Pasen? Check dan snel de drie ei recepten die ik voor je uitzocht. 

Persoonlijk ben ik niet zo’n fan van die keihard gekookte, koude en beschilderde eieren die als je ze hebt gepeld een blauw-groene binnenkant laten zien. Ik ben meer van het perfect gekookte eitje dat net uit de pan komt. Beetje zout erbij en smullen maar. Voor de afwisseling ging ik op zoek naar originele ei recepten om met de paasdagen eens extra uit kunnen pakken. He je eigenlijke enig idee waarom we zoveel eieren eten met Pasen? Dit zegt Wikipedia erover:

Een paasei is een versierd ei of chocolade-ei, dat met Pasen wordt verstopt. Het verstoppen stamt uit de Germaanse traditie om eieren, als symbool van vruchtbaarheid, in akkers te begraven zodat deze akkers op hun beurt vruchtbaar zouden worden.

ei recepten

3x ei recepten

1. Dit ziet er toch onwijs lekker uit of niet. Perfect voor een luxe ontbijt of brunch tijdens de paasdagen. Hoe dit lekkere maaltje heet? Turkish Fried Eggs in Herbed Yoghurt. Een paasontbijtje met een Turks tintje dus. 

2. Bacon en eieren zijn een gouden combinatie. Natuurlijk kun je ze samen baken in de koekenpan maar als je ze bereid in een muffinvorm maak je er een extra leuke variant van voor Pasen.

3. Als eens een quesadilla gemaakt? Ik wel maar niet deze quesadilla’s met ei, bacon en avocado. Ze zien er zo lekker (en voedzaam) uit dat ik ze op de planning zet.

Word jij ook blij van deze drie ei recepten voor de paasdagen (of iedere andere dag)? Ik wel. Fijne paasdagen! 

BewarenBewaren

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord