Hoewel ik meer fan ben van parelcouscous, ging ik weer eens aan de slag met gewone couscous. Met succes want lekker is deze couscous maaltijdsalade met granaatappel zeker! Lees je mee hoe je ‘m in een handomdraai op tafel zet?
Ik weet nu wel weer waarom ik die voorkeur voor de groter versie heb: ik verslik me echt te vaak in dit kleine spul, inclusief tranen over de wangen en hoesten tot het weer opgelost is. Heel charming haha. Anyway, ik ging voor een beetje crunch in de vorm van stukjes walnoot. Je kunt ook kiezen voor geroosterde pijnboompitten. Als je van bleekselderij houdt, voeg dan rustig 2 stengels bleekselderij in dunne boogjes toe.
Dit heb je nodig:
150 gram couscous
0,5 komkommer, in kleine blokjes
0,5 sjalotje, fijn gesnipperd
klein trosje rode druiven, gehalveerd
100 gram granaatappelpitjes
klein handje rozijnen
klein handje walnoten in stukjes
feta naar smaak
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel rode wijnazijn
peper en zout
Zo maak je deze couscous maaltijdsalade met granaatappel:
1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
2. Meng in een schaal de couscous, komkommer, sjalot, rode druiven, granaatappelpitjes en rozijnen door elkaar.
3. Meng in een klein kommetje de olijfolie met de rode wijnazijn en breng op smaak met (zwarte) peper en zout.
4. Voeg de dressing toe aan de couscous salade en meng nog eens goed door elkaar.
5. Voor je de couscous serveert, verdeel je er de walnoot en (naar smaak) feta over heen.
Ideaal om vooraf te maken als je eters krijgt of voor een lunch-to-go! Lekker en voedzaam, wie houdt er niet van?