Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Couscous maaltijdsalade met granaatappel
Couscous maaltijdsalade met granaatappel foto

Couscous maaltijdsalade met granaatappel

Hoewel ik meer fan ben van parelcouscous, ging ik weer eens aan de slag met gewone couscous. Met succes want lekker is deze couscous maaltijdsalade met granaatappel zeker! Lees je mee hoe je ‘m in een handomdraai op tafel zet?

Ik weet nu wel weer waarom ik die voorkeur voor de groter versie heb: ik verslik me echt te vaak in dit kleine spul, inclusief tranen over de wangen en hoesten tot het weer opgelost is. Heel charming haha. Anyway, ik ging voor een beetje crunch in de vorm van stukjes walnoot. Je kunt ook kiezen voor geroosterde pijnboompitten. Als je van bleekselderij houdt, voeg dan rustig 2 stengels bleekselderij in dunne boogjes toe.

Dit heb je nodig:

150 gram couscous
0,5 komkommer, in kleine blokjes
0,5 sjalotje, fijn gesnipperd
klein trosje rode druiven, gehalveerd
100 gram granaatappelpitjes
klein handje rozijnen
klein handje walnoten in stukjes
feta naar smaak
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel rode wijnazijn
peper en zout

Zo maak je deze couscous maaltijdsalade met granaatappel:

1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.

2. Meng in een schaal de couscous, komkommer, sjalot, rode druiven, granaatappelpitjes en rozijnen door elkaar.

3. Meng in een klein kommetje de olijfolie met de rode wijnazijn en breng op smaak met (zwarte) peper en zout.

4. Voeg de dressing toe aan de couscous salade en meng nog eens goed door elkaar.

5. Voor je de couscous serveert, verdeel je er de walnoot en (naar smaak) feta over heen.

Ideaal om vooraf te maken als je eters krijgt of voor een lunch-to-go! Lekker en voedzaam, wie houdt er niet van? 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie