Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Coleslaw recept met wortel en rozijnen
coleslaw recept met wortel en rozijnen

Coleslaw recept met wortel en rozijnen

Salades komen hier zeker een paar keer per week voorbij. Van een lofsalade met lekker veel fruit tot een maaltijdsalade en alles daartussen. Dit keer maakte ik een coleslaw met wortel en rozijnen. En dat was een goed idee want het resultaat was super lekker. Perfecte salade ook voor bij de BBQ, een broodje hamburger of pulled pork. Ook maken? Check snel het coleslaw recept!

Coleslaw of cole slaw is een groentensalade die wordt gegeten als bijgerecht of broodbeleg. Coleslaw bestaat uit fijngesnipperde, rauwe wittekool met een dressing van mayonaise of vinaigrette. Behalve kool bevat coleslaw soms nog andere groenten. Coleslaw is afkomstig uit de keukens van Centraal-Europa, zoals de Poolse en de Duitse keuken. In de 18e eeuw vond de bereiding via Nederland – coleslaw is afkomstig van koolsla – zijn weg naar de Nieuwe Wereld. In de Verenigde Staten is coleslaw sindsdien een populair bijgerecht geworden. (Bron: Wikipedia)

Ingrediënten voor deze coleslaw:

350 gram fijngesneden witte kool
150 gram julienne gesneden wortel
2 handjes rozijnen
2 lente-uitjes in ringetjes
2 eetlepels (Turkse) yoghurt
1 eetlepel mayonaise
sap van een halve citroen
1 theelepel mierikswortel
halve theelepel kerriepoeder
peper en zout

Zo maak je dit coleslaw recept:

1. Doe de witte kool en wortel in een grote kom en doe er de rozijnen en bos-uitjes bij.

2. Meng in een kommetje de yoghurt, mayonaise, mierikswortel en het citroensap door elkaar samen met het kerriepoeder.

3. Meng de dressing door de coleslaw en breng op smaak met peper en zout.

4. Zet de coleslaw afgedekt in de koelkast en laat minimaal een half uur op smaak komen. Schep voor serveren nog een keer goed om.

En, ga jij dit coleslaw recept binnenkort maken? Zo ja, laat me dan vooral weten wat je ervan vindt. Vind ik leuk!

Ik kwam trouwens dit notebook tegen, met een knipoog, dat perfect bij dit recept past 😉

 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een antwoord