Heb je zin in een makkelijke maar wel gezonde en voedzame maaltijd? Dan is dit recept voor Chinese gevulde tortilla-omeletten echt iets voor jou. Door het tortilla-omelet zijn de meeste kinderen ook te porren voor deze maaltijd en dat is dan weer mooi meegenomen, toch?
Ik gebruik in de recept een zak voorgesneden roerbakgroenten, want snel, maar je kunt uiteraard net zo goed zelf groenten snijden. Kies voor een combinatie van paprika, ui, taugé, prei, en paksoi bijvoorbeeld. Of voeg Chinese kool toe of courgette. Net wat je zelf lekker vindt of in huis hebt.
Dit heb je nodig voor 4 personen:
8 eieren
4 tortilla’s (volkoren, medium)
150 gram kipreepjes (gaar, kant-en-klaar)
400 gram roerbakgroentenmix
200 gram taugé
1 rode paprika, in blokjes
1 teentje knoflook, fijngehakt
sweet chilisaus
kikoman sojasaus
peper en zout
olijfolie
Zo maak je Chinese gevulde tortilla-omeletten:
1. Kluts in een kom de eieren los met wat peper en zout.
2. Verhit in een wok of hapjespan een scheutje olie en bak hierin de roerbakgroenten, paprika, taugé en de knoflook een minuut of 5.
3. Voeg dan een scheutje kikoman sojasaus en een scheutje sweet chilisaus toe en draai het vuur laag (warmhoudstand).
4. Verhit in twee (kleine) koekenpannen wat olie en giet in elke pan een kwart van de geklutste eieren.
5. Verdeel een kwart van de kipreepjes erover en druk dan snel maar voorzichtig een tortilla in het eimengsel, zodat het hecht.
6. Draai het tortilla-omelet om en bak tot de tortilla goudbruin is.
7. Leg het tortilla-omelet op een bord, verdeel een kwart van de groentenmix over één helft en vouw dubbel.
8. Herhaal stap 5 t/m 7 nog een keer voor de andere twee Chinese gevulde tortilla-omeletten.
9. Voeg op tafel eventueel nog wat sweet chilisaus of sriracha toe. Eet lekker!
Je kunt nog een lekkere komkommersalade op tafel zetten of wat kroepoek voor de liefhebbers. Grote eters? Misschien moet je dan zorgen voor iets meer groenten tortilla’s en geklutst ei, zodat je nog een setje kunt maken.