Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Bulgursalade met kip, komkommer, bietjes en geitenbrie
Bulgursalade met kip, komkommer, bietjes en geitenbrie foto

Bulgursalade met kip, komkommer, bietjes en geitenbrie

Als je me al langer volgt, dan weet je dat ik intens blij kan worden van salades. Al geef je me iedere dag een salade te eten als hoofdmaaltijd; helemaal prima. Laatst maakte ik een bulgursalade met kip, komkommer, bietjes en geitenbrie met fenegriek. Die geitenbrie kreeg ik toegestuurd om te proeven. Goed spul! Anyway, hieronder leg ik uit hoe je zelf deze maaltijdsalade maakt. 

Mocht je nu geen liefhebber zijn van geitenkaas (hoe dan?!), dan kun je ook voor feta kiezen of de kaas helemaal weglaten. Ik koos in het recept voor een pot kant-en-klare schijfjes rode biet omdat deze al lekker op smaak zijn, maar ook dat kan je natuurlijk anders invullen door verse biet te kiezen of blokjes.

Dit heb je nodig:

275 gram bulgur
350 gram kipfilet, in reepjes
1 komkommer
rode bieten schijfjes (pot 355 gram, Hak)
100 gram jonge bladsla met rucola
geitenbrie met fenegriek (100 gram), in blokjes
1 lente-uitje, in ringetjes
1 eetlepel vadouvan-kruiden (Euroma, Jonnie Boer)
olijfolie
rode wijnazijn
peper en zout

Bulgursalade met kip, komkommer, bietjes en geitenbrie bord

Zo maak je deze bulgursalade:

1. Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.

2. Kruid de kipreepjes met de vadouvan-kruiden en breng op smaak met zout.

3. Halveer de komkommer, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd dan in boogjes.

3. Doe de komkommer, sla, bietjes en sjalot in een ruime schaal.

4. Pak de kipreepjes in wat olijfolie gaar en goudbruin.

5. Meng in een kommetje 1 eetlepel olijfolie met 1 eetlepel rode wijnazijn tot een dressing en breng op smaak met peper en zout.

6. Voeg nu de afgekoelde bulgur en kipreepjes bij de rest van de ingrediënten in de schaal en meng samen met de dressing door elkaar.

7. Verdeel tot slot de blokjes geitenbrie met fenegriek over de salade.

Resultaat van dit alles: een heerlijk bordje maaltijdsalade met een lekkere bite. Enjoy! Voor meer saladerecepten kun je hier kijken >>

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie