Mocht je er nog over twijfelen; deze broodpudding van brioche en pruimen werd hier zeer enthousiast ontvangen door de broers. Het is dan ook echt een leuk recept voor het weekend, de feestdagen of een andere dag waarop je net even wat meer aandacht wilt besteden aan het ontbijt of de lunch.
Niet zo van de pruimen? Vervang ze door een elstar appel in plakjes te snijden en verdeel dan ook nog wat rozijnen tussen de brioche. Ook smullen! En als je van romig (en machtig) houdt, kun je de melk ook vervangen door slagroom voor een vollere smaak.
Als je voor een extra uitgebreid ontbijt of luxe lunch gaat, kijk dan ook even naar het recept voor kaneelbroodjes met rozijnen. Ook superlekker!
Dit heb je nodig:
10 brioche broodjes (ook wel melkbroodjes)
6 eieren
120 ml melk
1 zakje vanillesuiker
1 theelepel kaneelpoeder
0,5 theelepel nootmuskaat
0,25 theelepel zout
4 pruimen, geschild en in partjes gesneden
poedersuiker
Zo maak je deze broodpudding van brioche en pruimen:
1. Snijd de melkbroodjes in dikke plakken en zet ze in een ovenschaal.
2. Klop in een kom de eieren met de melk, het vanillesuiker, kaneelpoeder, nootmuskaat en zout tot een egaal mengsel.
3. Schenk de geklutste eieren over de plakjes brood in de ovenschaal.
4. Verdeel de plakjes pruim tussen en rond het brood.
5. Zet de broodpudding nu een kwartiertje weg en verwarm ondertussen de oven op 190 graden.
6. Bak de broodpudding nu zo’n 20 tot 25 minuten tot het brood goudbruin kleurt.
7. Serveer met poedersuiker (of maple syrup).
Mocht je trouwens ander brood over hebben zoals kerstbrood of krentenbollen, dan kun je dat ook prima verwerken in een broodpudding. Gewoon lekker uitproberen welke combi voor jou het beste werkt. Enjoy!