Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Banana bread recept

Hooray for Banana Bread Day!

Banana bread is hip en je komt het overal tegen. Online in talloze blogs (waaronder hier) maar ook in luchtrommels op school en in de tassen van collega’s.  Hoe dat komt? Waarschijnlijk omdat het behalve erg lekker ook zeer eenvoudig te maken is. Daar hoef je geen keukenprinses voor te zijn. Vandaag is de perfecte dag om een banana bread te maken want het is Banana Bread Day!

Dit recept is het basisrecept en daar is niets mis mee. Super lekker. Maar wil je graag variëren dan kan dat prima door het toevoegen van noten, gedroogd fruit, kokos of pure chocola bijvoorbeeld. Kwestie van smaak en van uitproberen wat jij het allerlekkerste banana bread vindt.

Ingrediënten voor dit banana bread:

Droge ingrediënten:
200 gram speltmeel
2 theelepels bakpoeder
1 theelepel kaneel
snufje zout
indien gewenst 50 gram suiker (kan ook weggelaten worden)

Natte ingrediënten:
2 grote eieren
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepels (plantaardige) melk
3 overrijpe bananen, geprakt

Bereiding van dit banana bread:

1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.

2. Roer in een kom de droge ingredienten door elkaar.

3. Klop in een andere kom de eieren los en voeg de olie en melk toe.

4. Meng dit met de geprakte bananen.

5. Spatel dan dit ‘natte’ mengsel door het ‘droge’ mengsel en roer net zo lang tot alles goed gemengd is.

6. Doe het beslag over in de cakevorm en zet deze zo’n 40-45 minuten in de oven.

7. Zeker weten dat je banana bread gaar is? Steek een satéprikker in het midden van het brood, als deze er droog uitkomt is het brood klaar.

8. Laat het brood op een rooster afkoelen en snijd er dan lekkere dikke plakken van.

Net uit de oven en nog een klein beetje warm is dit banana bread super lekker bij een kop thee. Maar eenmaal koud kun je die dikke plakken prima invriezen. Handig om mee te nemen naar school/werk. 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een reactie