Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Middag
  • /
  • Banaan yoghurt pannenkoekjes met aardbei
banaan yoghurt pannenkoekjes met aardbei recept

Banaan yoghurt pannenkoekjes met aardbei

Soms heb je gewoon onwijs trek in pannenkoeken. Ook als ontbijt of lunch. Ik kwam deze pannenkoekjes tegen op internet en besloot zelf ook aan de slag te gaan. Wel net even anders, zonder de kiwi maar met aardbei, maar ik weet zeker dat deze banaan yoghurt pannenkoekjes minstens zo lekker zijn. 

Behalve dat ik gewoon trek had in pannenkoekjes als lunch, maak ik regelmatig ‘gewone’ pannenkoeken of dikkerdtjes. Die laatste laten zich ook heel goed invriezen en zijn perfect om mee te nemen naar school of werk als 10-uurtje. Vroeger maakte mijn moeder thuis regelmatig drie-in-de-pan, ook super lekker. Maar het allerlekkerst op dit vlak vind ik toch echt Kaiserschmarrn met rumrozijnen. Jammie! En wat sowieso een feit is: zelfgemaakt is het allerlekkerst. Dat geldt voor vrijwel alles.

Ingrediënten voor 2 personen:

2 bananen
2 eetlepels (Turkse) yoghurt
2 eieren
1 eetlepel roomboter
1 theelepel bakpoeder
snufje zout
klein handje gedroogde cranberry’s
2 eetlepels aardbeienjam
6 aardbeien

Zo maak je deze banaan yoghurt pannenkoekjes:

1. Prak de bananen met een vork in een kom.

2. Voeg de yoghurt, de eieren, het bakpoeder en een snufje zout toe aan de bananen en roer tot een beslag.

3. Meng nu de gedroogde cranberry’s door het beslag.

4. Snijd de aardbeien in plakjes.

5. Verhit de roomboter in een koekenpan.

6. Schep drie grote eetlepels beslag in de pan en bak de drie pannenkoeken aan beide kanten bruin. Herhaal dit tot het beslag op is.

7. Verdeel de pannenkoeken over de borden en besmeer met de jam.

8. Garneer met de aardbei en serveer met de overige yoghurt.

Als het geen aardbeien-seizoen is kun je ook kiezen voor blauwe bessen, kiwi of peer. Net wat je lekker vindt.

En, heb ik je aangestoken en ga jij nu ook de keuken in om deze banaan yoghurt pannenkoekjes te maken?

Geef een reactie