Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Recepten
  • /
  • Apple crumble toetje in een glas, met Amaretto
apple crumble toetje in een glas foto

Apple crumble toetje in een glas, met Amaretto

Liefde voor apple crumble hier thuis hoor. Of het nu om ontbijt, lekkers bij de koffie/thee of nagerecht gaat, als ik apple crumble maak is de schaal altijd super snel leeg. Het is ook nog eens heel eenvoudig te maken en ideaal echt als je eters hebt. Meestal leg ik een bol vanille roomijs in het kommetje naast de nog wat warme apple crumble maar dit keer maakte ik er een toetje in een glas van. 

Hoewel het uiteindelijk niet uitmaakt hoe je een lekker dessert serveert – op gaat het toch wel – vind ik een toetje in een glas toch altijd extra leuk. Omdat je zo goed de laagjes kunt zien. En omdat het gewoon lekker weg lepelt uit zo’n glas. Let wel op dat je glas niet te hoog is, dan wordt het een stuk minder makkelijk lepelen. Whiskeyglazen zijn eigenlijk perfect voor dit soort toetjes: breed en lekker stevig.

Ingrediënten voor 6 glazen:

Apple crumble: je vindt hier het recept >>
Roomijs
500 ml slagroom
vanillesuiker
suiker
Amaretto

Zo maak je het apple crumble toetje in een glas:

1. Zorg dat je de apple crumble van tevoren maakt (eerder op de dag is ideaal).

2. Klop de slagroom stijf met een zakje vanillesuiker en suiker naar smaak.

3. Schep in ieder glas twee bollen roomijs en giet er een scheutje Amaretto over.

4. Schep er dan royaal apple crumble bovenop.

5. Tot slot schep je er een toef slagroom bovenop.

Serveer er koffie met een glaasje Amaretto bij en iedereen is stil aan het genieten aan tafel. Let maar op! O en mocht er crumble overblijven dan zijn er vast liefhebbers die nog een refill lusten en anders de volgende ochtend op je yoghurt bij het ontbijt. Ook heerlijk!

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een antwoord