Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Bakken
  • /
  • Apple cinnamon rolls: check het snelle recept
apple cinnamon rolls foto

Apple cinnamon rolls: check het snelle recept

Hoewel Koningsdag over het algemeen gelijk staat aan oranje tompoezen, kwamen er dit jaar bij ons koffiebroodjes op tafel. Kon prima want ach, het was dit jaar toch een anders-dan-anders Koningsdag met het hele corona-gedoe. Ik bakte verse croissantjes en maakte deze apple cinnamon rolls. We gingen de tuin in, want wat was het lekker weer, met koffie en thee en binnen een spreekwoordelijke ‘poep en een scheet’ was alles op. Heel gek haha. 

Ben je, net als ik, gek op alles dat naar kaneel smaakt? Dan zou ik zeker de last minute roomboter kaneelkoekjes op je to do lijstje zetten. En als de oven dan toch aanstaat kun je net zo goed ook de kaneelsticks maken, toch? O en wat dacht je van de cinnamon bread rolls? Mocht je het niet allemaal zelf opkrijgen, dan zijn er vast en zeker voldoende mensen om je heen die je een plezier kunt doen.

Ingrediënten:

1 rol bladerdeeg (Tante Fanny)
50 gram roomboter, gesmolten
4 eetlepels donkere basterdsuiker
1 theelepel kaneel
1 appel (Elstar bijvoorbeeld)

Zo maak je deze apple cinnamon rolls:

1. Leg de rol bladerdeeg uit de koeling, zodat het op kamertemperatuur kan komen.

2. Meng ondertussen in een kommetje de donkere basterdsuiker met het kaneelpoeder.

3. Schil de appel en rasp deze. Laat het rasp uitlekken in een zeef.

4. Bekleed een bakvorm (rond of vierkant) met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden.

5. Rol het bladerdeeg uit en bestrijk met de gesmolten boter (houd een klein beetje achter). Houd hierbij zo’n 2 centimeter van de rand vrij.

6. Bestrooi dan met de kaneelsuiker.

7. Druk het restant vocht uit de appelrasp en en verdeel dan over het bladerdeeg.

8. Rol het deeg over de lange kant op en snijd er dan stukjes van zo’n 3 centimeter breed van.

9. Leg de rolletjes naast elkaar in de bakvorm; houdt wat ruimte zodat ze kunnen uitzetten tijdens het bakken.

10. Bestrijk de bovenkant met het restje gesmolten boter.

11. Bak de apple cinnamon rolls in zo’n 20 minuten gaar en goudbruin in de oven.

Wij aten ze dus als ‘koffiebroodjes’ (en sloegen de lunch over) maar ze zijn ook heerlijk bij een luxe ontbijt of als klein gebakje. Ze staan super snel op tafel dus wat houdt je tegen? 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie