Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Verrassende ananas recepten voor Pineapple Day
ananas recepten pineapple day

Verrassende ananas recepten voor Pineapple Day

Ik ben dol op verse ananas en haal er dan ook regelmatig een in huis. Bij een ananas is het altijd toch een beetje afwachten is hoe hij precies zal smaken als je ‘m aansnijdt. Hoe groot is de vreugde als je weer eens zo’n onwijs sappig, zoet en smaakvol exemplaar te pakken hebt. Heerlijk! Speciaal voor Pineapple Day zocht ik zes verrassende ananas recepten bij elkaar. Kunnen we even vooruit 😉

De ananas is een grote samengestelde vrucht die uit vele kleine, samengroeiende besjes bestaat. Hij kan wel 30 cm lang en meer dan 4 kg zwaar worden, heeft bovenop een rozet van bladeren en is cilindrisch tot kegelvormig. De kleur van de schil is groenachtig tot bruinachtig, het vruchtvlees is lichtgeel tot geel en de smaak is zoet tot zoetzuur. De grootte, de vorm, de smaak en de kleur zijn zeer verschillend afhankelijk van de variëteit. (Bron: Wikipedia)

 

6x ananas recepten pineapple day

Ananas recepten voor Pineapple Day!

1. Oeh! Deze pineapple bars zouden zo maar eens uit mijn oven kunnen komen binnenkort.

2. Van deze grilled Hawaiian pork chops loopt het water je toch vanzelf in de mond of niet?

3. Niet zo van het bakken, maar wel een zoetekauw? Check dan dit recept voor een no bake pineapple dream dessert eens.

4. Dit recept voor pineapple salsa ziet er ook verdraaid lekker uit zeg. En combineert vast ook heel goed met de pork chops…

5. Pineapple crisp; da’s weer eens iets anders als een apple crumble. Crumbles zijn altijd een goed idee en met een bol ijs perfect als dessert na een zomerse BBQ.

6. Visite verrassen? Dan scoor je gegarandeerd punten met deze BBQ chicken and grilled pineapple nachos.

Hoewel deze ananas recepten me stuk voor stuk super lekker lijken heb ik wel een voorkeur. En jij, wat is jouw favoriet uit dit rijtje? Let me know als je een recept hebt geprobeerd! 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord