Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Vrijdag visdag? Check dit viskoekjes recept
Viskoekjes recept

Vrijdag visdag? Check dit viskoekjes recept

Hier thuis zijn we allemaal dol op vis en we eten het dan ook regelmatig. En afwisseling is ook fijn dus ging ik aan de slag en maakte viskoekjes. Erg lekker! En ook zeer geschikt om tussen een broodje te eten met wat bearnaisesaus bijvoorbeeld. Anyway, als je ze ook wilt proberen dan vind je hieronder het viskoekjes recept. 

Deze keer gebruikte ik 100% kabeljauw maar je kunt ook kiezen voor een mix van verschillende vissoorten. Alleen witvis of een mix met zalm of tonijn? Kan allemaal. Kwestie van uitproberen wat je het lekkerste vindt. Wij aten er frietjes uit de Airfryer bij een een zoetzure komkommersalade. Perfecte maaltijd voor het begin van het weekend toch? Hoewel visburgers een goede optie zijn voor de volgende keer dat ik dit viskoekjes recept maakt.

Ingrediënten voor dit viskoekjes recept

500 gram kabeljauwfilet
1 limoen
1 sjalotje
1 ei
4 eetlepels bloem
peper
zout
olijfolie om in te bakken

Bereiden van dit viskoekjes recept

1. Snijd de kabeljauwfilet in kleine stukken zodat ze makkelijker fijnmalen in de keukenmachine/staafmixer.

2. Was de limoen goed en rasp de schil.

3. Snipper het sjalotje.

4. Doe de kabeljauw, limoenrasp, bloem en het ei in de keukenmachine, of in een schaal als je de staafmixer, gebruikt en pureer het geheel.

5. Zodra een egale massa is ontstaan voeg je het gesnipperde sjalotje toe en breng je het geheel op smaak met peper en zout.

6. Vorm nu acht viskoekjes van het ‘beslag’ en leg ze op een plat bord of op een snijplank.

7. Verhit olie in een grote koekenpan en bak de viskoekjes, op halfhoog vuur, om en om gedurende zo’n 8-10 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn.

Hoewel het misschien klinkt als een gedoe valt het reuze mee qua bewerkelijkheid. Het beslag is eigenlijk zo gemaakt. Ga jij dit viskoekjes recept binnenkort uitproberen?

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord