Tonijnsalade op een broodje is voor veel mensen een traktatie. En zeker als het om verse, zelfgemaakte, tonijnsalade gaat. Met dit tonijnsalade recept maak je ‘m in no time. Dus zorg vanaf nu dat je altijd blikjes tonijn op voorraad hebt.
Nog nooit eerder zelf tonijnsalade gemaakt? Simpel, eenvoudig te maken maar o zo lekker is dit tonijnsalade recept. Lekker op een vers broodje als lunch of met een toastje bij de borrel en zelfs als voorgerecht bij de avondmaaltijd is het een succes.
Ingrediënten voor dit tonijnsalade recept:
1 blikje tonijn (op water of olie)
4 augurken sticks
1 bosuitje
1 theelepel grove mosterd
mayonaise (ik gebruik Hellmans)
peper
zout
Bereiding van deze tonijnsalade:
1. Open het blikje tonijn en doe in een kom.
3. Snijd de augurk kleine stukjes en doe deze bij de tonijn.
4. Snijd het bosuitje in dunne ringetje en voeg toe aan de tonijn.
5. Voeg de mosterd toe.
6. Voeg naar smaak mayonaise toe en meng het geheel.
7. Breng op smaak met peper en zout.
8. Even wegzetten in de koelkast zodat de tonijnsalade goed op smaak komt.
Dit tonijnsalade recept maak ik regelmatig. Vaak combineer ik het met wat gerookte zalm, makreel en/of zalmsalade. Lekker vers afgebakken brood erbij en veel rauwkost en onze avondmaaltijd is compleet.