Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Op zoek naar hét tonijnsalade recept? Gevonden!
Tonijnsalade recept

Op zoek naar hét tonijnsalade recept? Gevonden!

Tonijnsalade op een broodje is voor veel mensen een traktatie. En zeker als het om verse, zelfgemaakte, tonijnsalade gaat. Met dit tonijnsalade recept maak je ‘m in no time. Dus zorg vanaf nu dat je altijd blikjes tonijn op voorraad hebt.

Nog nooit eerder zelf tonijnsalade gemaakt? Simpel, eenvoudig te maken maar o zo lekker is dit tonijnsalade recept. Lekker op een vers broodje als lunch of met een toastje bij de borrel en zelfs als voorgerecht bij de avondmaaltijd is het een succes.

Ingrediënten voor dit tonijnsalade recept:

1 blikje tonijn (op water of olie)
4 augurken sticks
1 bosuitje
1 theelepel grove mosterd
mayonaise (ik gebruik Hellmans)
peper
zout

Bereiding van deze tonijnsalade:

1. Open het blikje tonijn en doe in een kom.

3. Snijd de augurk kleine stukjes en doe deze bij de tonijn.

4. Snijd het bosuitje in dunne ringetje en voeg toe aan de tonijn.

5. Voeg de mosterd toe.

6. Voeg naar smaak mayonaise toe en meng het geheel.

7. Breng op smaak met peper en zout.

8. Even wegzetten in de koelkast zodat de tonijnsalade goed op smaak komt.

Dit tonijnsalade recept maak ik regelmatig. Vaak combineer ik het met wat gerookte zalm, makreel en/of zalmsalade. Lekker vers afgebakken brood erbij en veel rauwkost en onze avondmaaltijd is compleet. 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een reactie