Lekker kan soms zo eenvoudig zijn. Dat bewijst deze tomatensalade met verse basilicum wel. En ook nog eens een bijgerecht dat werkelijk bij van alles en nog wat past. Bij de BBQ, naast een portie gekookte groenten zoals snijbonen of broccoli, of tijdens de lunch bij je gebakken eitje bijvoorbeeld. Deze smakelijke tomatensalade komt hier in ieder geval regelmatig op tafel.
De bekendste onder de snackgroenten is wel het snoeptomaatje. Het is de eerste minigroente die tien jaar geleden door Tommies in Nederland werd geïntroduceerd. De voedingsstoffen in een tomaat helpen bij het behoud van je weerstand, een goede bloeddruk en een gezonde huid. Tommies snoeptomaatjes zijn heerlijk zoet en vallen daardoor goed in de smaak bij kinderen. (Tommies)
De ingrediënten van deze tomatensalade
1 beker snoeptomaatjes
1 bosuitje
10 blaadjes basilicum
1 eetlepel balsamicoazijn
zwarte peper
zout
De bereiding van deze tomatensalade
1. Was de snoeptomaatjes, halveer ze en doe ze in een schaaltje.
2. Verwijder het onderste en bovenste deel van het bosuitje en snijd in dunne ringetjes en voeg toe.
3. Snijd de basilicumblaadjes fijn en voeg toe.
4. Bestrooi met vers gemalen zwarte peper en wat zout.
5. Voeg de balsamicoazijn toe en schep de tomatensalade om.
En, ga je deze tomatensalade met verse basilicum binnenkort uitproberen? Eet smakelijk vast.
2 Comments
Tamara
11 oktober 2020 at 00:07Tnx voor het recept. Vanavond gemaakt en was heerlijk als bij gerecht.
Pukster
11 oktober 2020 at 22:15Dank voor je reactie! Hij komt hier ook nog altijd regelmatig op tafel.