Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Thug Kitchen Feestvoer: for social mother fuckers

Thug Kitchen Feestvoer: for social mother f*ckers

Vorige week kon je al lezen over mijn kennismaking met Thug Kitchen. En aangezien ik bij een bibliotheek werk is het tweede boek Thug Kitchen Feestvoer zo geregeld. En ook dat boek is weer geschreven in het niets verbloemende taalgebruik. Lees je mee? 

Iedereen weet het: lekker eten is lekker feesten. Laat je lol op een feestje niet bederven door eten waar je darmen van ontploffen. Wij helpen je te feesten tot je erbij neervalt zonder schade aan je buik en je bankrekening, met gezonde gerechten, salades, sausjes en snacks om serieus trots op te zijn. Dus schenk je glas bij en schep je bord vol want het wordt weer zo’n avond. (Aldus het omslag van Thug Kitchen Feestvoer)

Wat je kunt verwachten van Thug Kitchen Feestvoer

De missie van dit boek is om je ervan te overtuigen dat je veel en veel beter feest op écht eten in plaats van zakken chips en andere ‘makkelijke’ ellende. Het boek begint wederom met een uitgebreide inleiding waarna de recepten worden opgedeeld in de hoofdstukken ‘wake and bake some shit’, ‘pre-party like a fucking champ’, ‘dress to impress’, ‘bon appétit motherfucker’ en ‘spin the bottle’.

Wat ik vind van Thug Kitchen

Hoewel het een nobele missie is om tijdens feestjes goede snacks aan te bieden vraagt het wel de nodige inspanning. Dus als je daar tijd voor inplant is het een prima idee maar als je in tijdnood komt… Laten we eerlijk zijn, dan wordt het toch al snel weer die zak chips en andere kant-en-klare snacks. Ook nu zijn de recepten weer vegan, en ook nu kwam er weer voldoende lekkers voorbij. Mijn lijstje:
1. Wentelteefjes met abrikoos en kaneel
2. Kokos pannenkoekjes met mangocoulis
3. Loempia’s uit de oven
4. Focaccia met appel en ui
5. Breekbrood met geroosterde knoflook
6. Stijlvolle nacho’s
7. Zelfgemaakte BBQ-saus
8. Kerstomaten galette
9. Bramen citroencake
10. Appel-kokostulband

Als je zelf vegan eet en/of vrienden hebt die geen vlees eten dan kun je met de recepten uit dit boek de show stelen op het eerstvolgende feestje. Snel bestellen dus!

Titel: Thug Kitchen Feestvoer, for social mother f*cake’s
Auteur: Thug Kitchen
Prijs: € 24,95

Koop bij bol.com

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord